Recuperator de caldura cu eficienta ridicata RENAIR

  • Marţi, 12 Ianuarie 2021
  • Diverse
  • Publicat de
recuperator-de-caldura-cu eficienta-ridicata recuperator-de-caldura-cu eficienta-ridicata

Calitatea aerului interior si eficiența energetica sunt noile tendinte cat si cerinte pentru birouri, resedinte, case si spatii de lucru/productie.

Recuperatoarele de caldura RENAIR sunt solutia perfecta pentru aceste nevoi si sunt foarte solicitate. Unitati de recuperare a caldurii evacueaza aerul din incapere in timp ce furnizeaza aer proaspat. In timp ce schimbati aerul cu aer proaspat, acesta transfera energie aerului proaspat introdus printr-un schimbator de caldura fara a amesteca cele doua fluxuri de aer. Nevoia de aer proaspat este asigurata si energia a fost economisita prin unitate.

Recuperatorul de caldura este o unitate de ventilatie ce realizeaza un permanent schimb de aer in incaperea pe care o deserveste. Un recuperator de caldura poate face parte dintr-un sistem de ventilatie HVAC sau poate fi folosit ca unitate singulara.

Are rolul de a evacua aerul viciat dintr-o incapere, introduce aer proaspat, filtreaza aerul proaspat introdus si realizeaza transferul de caldura. Recuperatorul de caldura Renair poate fi dotat cu baterie electrica iar aerul introdus sa fie incalzit. Cu capacitati pornind de la 800-1000 mch este pretabil pentru spatii comerciale.

Sunt dotate cu schimbatoare de caldura cu performante certificate si eficienta ridicata. Economia de energie generata de schimbatoarele de caldura cu eficienta ridicata reduc considerabil costurile necesare pentru incalzire si racire in incaperile in care sunt folosite.

Mentenanta componentelor recuperatoarelor de caldura este usor de realizat datorita constructiei ce ofera acces rapid la acestea. Filtrele necesita servisare dupa cca. 1200 de ore de functionare in conditii normale. In functie de cantitatea de poluanti din aerul vehiculat de catre unitate, acestea vor avea nevoie de inlocuire. Panoul de automatizare din dotarea recuperatorului de caldura atentioneaza prin afisarea unui mesaj de verificare al filtrelor.

Sunt folosite ventilatoare AC datorita eficientei ridicate si a nivelului de zgomot scazut. Carcasa unitatii este izolata folosind spuma poliuretanica ce permite folosirea recuperatoarelor in siguranta si sa fie in conformitate cu cerintele de siguranta la incendiu. Materialul folosit ajuta inclusiv la izolarea termica si fonica a unitatii de ventilatie.

Recuperatorul de caldura se monteaza la interior, de regula in tavan, urmand sa fie trasate circuitele de tubulatura pentru introducere si evacuare. In functie de necesitati tubulatura folosita va fi izolata sau neizolata potrivita pe diametru in functie de dimensionarea recuperatorului de caldura.

Are in dotare panou de comanda avasat ce permite montarea si controlul unei baterii electrice iar la cerere poate fi dotat cu panou de control PRO ce ofera functii suplimentare de control ale unitatii. Din panoul digital de perete poate fi setat modul de functionare de vara sau de iarna, setarea temperaturii iar in modul de iarna unitatea si bacteria pornesc concomitent. Butonul OFF opreste atat unitatea de ventilatie cat si bacteria electrica. Placa electronica din dotare raspunde comenzilor din panoul digital de perete. Fluxul de aer proaspat si cel de evacuare pot fi reglate cu ajutorul panoului de automatizare, astfel se poate obtine o presiune negativa sau pozitiva.

Recuperatoarele se afla in stoc si se pot comanda online sau pot fi ridicate de la sediul All4Ventilation. Dimensionarea corecta a acestora se va face de catre un specialist All4Ventilation.