Reamenajarea casei cu cheltuieli minore

Reamenajarea casei cu cheltuieli minore Reamenajarea casei cu cheltuieli minore

 Cateva sugestii pentru cei care ar vrea sa-si reamenajeze casa, dar nu intentioneaza sa cheltuiasca multi bani pentru acest lucru.

Orice incapere din apartament, fie ca e sufragerie, bucatarie, dormitor sau baie, poate fi modernizata si cu investitii mici. Propunerile 1001case.ro tin cont de costuri si de cerintele moderne, avand drept urmare personalizarea apartamentului prin utilizarea de solutii practice si creative. Una dintre ele ar fi ca, pe vechea dusumea din sufragerie, sa asezi placi melaminate care nu trebuie fixate in pardoseala, dar raman blocate acolo gratie sistemului de imbinare (sistem nut si feder). Exista si un alt tip de placare, tot cu suprafata melaminata, care insa se fixeaza cu ajutorul adezivului de montaj.

Dusumeaua din placi melaminate este o solutie minunata deoarece nu necesita indepartarea placarii deja existente si, in acelasi timp, permite conservarea ei. Pentru pereti, apeleaza la alta tehnica - netezirea, apoi amorsarea si rezugravirea cu o culoare noua, bine definita. O solutie ar fi sa vopsesti peretii in doua culori contrastante.

Bucataria si baia

In bucatarie, placile de gresie existente se pot acoperi cu altele noi, laminate, de culoare gri fer, foarte la moda in acest an.. Culoarea tine la murdarire si se curata rapid. In loc de corpuri suspendate, fixeaza console. Vor da un aspect mai aerisit si faciliteaza asezarea la indemana a obiectelor necesare, devenind suport pentru o lampa mobila care iti asigura lumina mai multa pe blatul de lucru. Veioza mobila, a carei inaltime se poate modifica in functie de necesitati, se poate muta si reamplasa usor oriunde, deoarece are suport de prindere detasabil.

Apoi zugraveste unul dintre pereti cu vopsea lavabila. Operatiunea nu se face doar in scop decorativ sau pentru asortarea cu noua pardoseala, ci urmareste si un aspect practic - peretele va absorbi aburii. Pe peretele vopsit, in locul corpurilor greoaie de mobilier, sunt de preferat doua sisteme de rafturi metalice (in stanga si in dreapta frigiderului) foarte usor de intretinut. Ele sunt utile si asigura spatiu de depozitare suficient pentru obiectele marunte necesare in bucatarie, dar vor fi de folos si ca biblioteca intr-o camera cu alta destinatie, daca va fi nevoie in viitor.

In baie, propunerea de reamenajare consta in asezarea unui panou de plexiglas care va fi fixat pe vechea faianta a peretelui din dreptul cazii. Aspectul lui sufera cel mai mult, in timp, din cauza aburilor si a apei care se prelinge pe el. Luciul nou si culoarea intensa vor capta atentia si vor schimba aspectul ponosit al camerei. Restul faiantei suporta curatirea obisnuita. O aplica sau doua (dupa caz), in stil clasic, cu abajur, ascunde urma lasata in perete de obisnuitul neon intalnit in cele mai multe dintre casele noastre.

Dormitorul

Sifonierul masiv va fi inlocuit cu cateva corpuri egale ca dimensiuni. Avand compartimentari cu destinatii precise (sertare si rafturi), va fi loc suficient de depozitare a hainelor . Asezarea corpurilor intr-un spatiu mai retras, incadrat de pereti care delimiteaza aria, le face aproape invizibile daca nu ai optat pentru o acoperire ingenioasa. Pentru mascarea lor foloseste... jaluzele confectionate din materiale textile usoare si moderne.

Imprimerurile de influenta asiatica propuse, dar si combinatia alb-negu, le accentueaza infatisarea delicata. Pentru sustinerea lor, apeleaza la sistemul de glisare asigurat de sinele utilizate pentru perdele (cu multe santuri). Solutia prezentata este una fericita, pentru ca inlesneste manuirea jaluzelelor (culiseaza stanga-dreapta) si te stimuleaza sa pui mai curand lucrurile la locul lor, decat aruncate aiurea.

Am enumerat doar cateva modificari pe care le-ai putea realiza cu succes singur, fara a fi nevoit sa apelezi la serviciile specialistilor in design interior. Sigur vei avea o casa cu personalitate, care nu va ramane neremarcata de oaspeti.