Rata șomajului din SUA ar putea crește până la 20% fără acțiuni ale parlamentarului

Secretarul Trezorerie Steve Mnuchin i-a avertizat pe senatorii GOP că pandemia de coronavirus ar putea crește șomajul în SUA la 20% dacă nu sunt luate măsuri de către parlamentarii, a informat marți CNN. Rata șomajului în perioada de criză financiară din 2008 a fost cu puțin peste 10%.

Pe baza forței de muncă actuale din SUA, rata șomajului proiectat de Mnuchin echivalează cu mai mult de 32 de milioane de americani care ar putea ramea fara un loc de muncă, potrivit raportului CNN.

Monica Crowley, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Trezoreriei, a declarat că Mnuchin a transmis o rata ridicată a șomajului potențial în scopuri ilustrative.

Comentariile lui Mnuchin au venit în tandem cu poziția sa către senatorii republicani pentru un pachet de stimulare economică de 1 trilion de dolari.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, i-a avertizat pe senatorii republicani că focarul de coronavirus ar putea crește rata șomajului în SUA cu până la 20% dacă nu se întreprinde nicio acțiune, a informat CNN , citând o sursă a Senatului GOP.

Rata estimată a șomajului pe care Mnuchin este dublă față de rata din timpul Marii Recesiuni și ar lăsa „peste 32 de milioane de americani fara un loc de muncă.

O sursă CNN, a spus că Mnuchin a proiectat căderea economică a pandemiei coronavirusului - dacă nu se întreprinde nicio acțiune de către parlamentari - ar putea fi mai rea decât cea a crizei financiare din 2008.

Monica Crowley, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Trezoreriei, a declarat pentru CNN că Mnuchin a transmis rata ridicată a șomajului potențial în scopuri ilustrative.

"În timpul întâlnirii cu republicanii din Senat astăzi, secretarul Mnuchin a folosit mai multe exemple matematice cu scop ilustrativ, dar el nu a implicat niciodată că acest lucru ar fi cazul", a declarat Crowley pentru CNN și Bloomberg , care au relatat pentru prima dată povestea.

Un alt oficial al Departamentului Trezorerie a declarat pentru CNN, adăugând că Mnuchin „a folosit câteva exemple matematice pentru a ilustra riscul potențial dacă nu există nicio intervenție, ci pentru că fac lucrurile corecte și propun propuneri de acțiuni suplimentare, nu ar fi cazul”.

Comentariile lui Mnuchin au venit în tandem cu pasul său către senatorii republicani pentru un pachet de stimulare economică de 1 trilion de dolari , inclusiv ajutor financiar pentru cetățenii americani care au suportat ramificările economice ale focarului.

"Este un număr mare", a spus Mnuchin marți reporterilor. "Aceasta este o situație foarte unică în această economie."