Programe si aplicatii pentru retusarea fotografiilor

Retelele sociale au plasat fotografiile in centrul scenei. Le aratam, le dam share… le retusam! Sau ne-ar placea sa o facem: nimanui nu-i place sa arate prost si tot mai multi oameni apeleaza la aplicatii pentru a le transforma in masura dorintei lor.

Faptul este ca, retusarea digitala nu mai este proprietatea unor experti sau fotografi. Astazi exista numeroase aplicatii care servesc la editarea, retusarea, corectarea si prelucrarea fotografiilor intr-o maniera profesionala, dar nu este necesar sa fiti un expert: ele sunt destul de simple si au un rezultat foarte bun.

Programe si aplicatii pentru retusarea fotografiilor

Snapseed

Este una dintre cele mai complete si istoria sa spune de ce, deoarece a fost proiectat de Google. In plus fata de functii crop, ajustarea luminozitatii, ajustarea imaginilor si mult mai mult, are filtre super inovatoare. Va permite sa decupati fotografia, sa o rotiti sau sa ii dati mai multe detalii pentru a obtine claritate si o puteti ajusta atat pe verticala, cat si orizontala cu instrumentul „transform”. Și altceva: are o perie magica, cu care puteti face ajustari pe zone, elimina pete etc.

Lightroom

Creata de Adobe Photoshop. Cu aceasta aplicatie puteti partaja imagini de pe orice dispozitiv cu instrumente simple. Are peste 40 de setari pentru a imbunatati calitatea fotografiilor. Imbunatateste culorile face instantanee off look cu aspect mai vibrant, puteti elimina obiecte si chiar indrepta instantaneele strambe.

Facetune

Este cel mai bun pentru selfie si imagini in care fata este vazuta, deoarece poate fi modificata la cel mai mic detaliu al fotografiei. Putem sa aratam cel mai bun zambet cu calitatea unui fotograf, deoarece uneltele de editare permit sa accentuam, sa extindem, sa rafinam si chiar sa dam stralucire naturala dintilor nostri. De asemenea, puteti elimina imperfectiunile cum ar fi cosuri, riduri, cearcane si chiar modifica tonul pielii.

VSCO

Odata cu sosirea aplicatiei Instagram, fotografia a fost revolutionata si toti au luat-o razna cu uneltele lor, cum ar fi filtre, efecte luminoase si efecte „de epoca”. Dar aplicatia nu are tot ceea ce doriti, de aceea VSCO ofera utilizatorului un design bun si interfete simple si placute. Optiunile sunt multe, fiind capabila sa lucreze cu luminozitate, contraste, saturatie, temperaturi, ajustarea marimii si rotatia.

Afterlight

Primul lucru pe care trebuie sa-l spuneti este ca nu este gratuit, dar il puteti incerca inainte de a-l cumpara. Dispune de opt instrumente de ajustare pentru a imbunatati calitatea fotografiilor, are 57 de filtre, printre multe alte functii