Produse naturale de ingrijire - adevar sau mit?

In zilele noastre suntem din ce in ce mai atenti cu lucrurile care ajung in organismul nostru, dar si pe piele sau ten. Si adesea suntem in cautarea produselor cele mai sanatoase sau a acelor produse naturale pe care le regasim raspandite peste tot. Insa sunt ele o realitate sau doar un mit?

 

Pentru simplu fapt ca o serie de produse contin o serie de extracte naturale din plante, fructe etc. asta nu inseamna ca avem de-a face in mod direct cu produse naturale de ingrijire. Chiar si formele celle mai naturale, precum produsele bio, detin in alcatuire o serie de substante cu rol conservant care le ofera produselor de ingrijire o perioada de valabilitate indelungata.

Facand un mic joc de imaginatie vizavi de acest aspect, imagineaza-ti in cat timp se degradeaza o planta, un fruct sau o leguma naturala. Vei observa ca aceastea incep a se degrada in cateva zile, facand exceptie produsele din comertul larg la care se utilizeaza diferiti compusi si care prelungesc durata de viata. 

Astfel, produsele naturale de igiena ar trebui sa aiba o durata de viata limitata, de unde reiese si ideea ca produsele naturale sunt un simplu mit vehiculat pentru a atrage atentia consumatorilor.