Probleme comune de sanatate ale cainilor

  • Duminică, 26 Martie 2023
  • Animale

Știm cu toții că îți iubești cu adevărat prietenul blănos și nu poți rezista acelei expresii drăguțe și inocente de pe fața prietenului tău blănos ori de câte ori mănânci ceva. Știați că experții în nutriția animalelor de companie cred cu fermitate că alimentația proastă este una dintre principalele cauze din spatele multor probleme de sănătate ale câinilor care, în cele din urmă, le scurtează durata de viață? Deci, haideți să aruncăm o privire  probleme comune la câini care sunt direct afectate de dieta lor:

Diabetul zaharat sau „diabetul zaharat” este o tulburare a metabolismului destul de comună la câini. Ca urmare, mulți câini sunt fie eutanasiați, fie li se prescriu medicamente pentru întreaga lor viață. Cainii cu diabet zaharat prezinta simptome precum urinare crescuta, sete excesiva si scadere in greutate, in ciuda consumului normal sau crescut de alimente. Este cauzată în principal de ceea ce mănâncă câinii și poate fi prevenită printr-un management adecvat al dietei.

Nu va fi greșit să spunem că obezitatea este o epidemie la nivel mondial pentru câinii de companie. Numai în America afectează peste 50% dintre câini. Ceea ce este mai îngrijorător în legătură cu obezitatea este că aceasta duce la alte probleme care pun viața în pericol, cum ar fi artrita, diabetul și chiar cancerul. Cele două cauze principale ale obezității la câini sunt inactivitatea în rândul lor și neconsumarea unei diete adecvate cerințelor lor nutriționale.

Formarea pietrelor vezicii urinare la câini este direct legată de dieta lor. Pietrele vezicii urinare pot începe mici, dar pot crește în timp și pot provoca diverse probleme, cum ar fi urina decolorată, încordarea la urinare și accidente urinare. Dacă sunt diagnosticați la timp, pietrele vezicii urinare pot fi dizolvate cu alimente, altfel intervenția chirurgicală ar fi singura opțiune. Infecția vezicii urinare, pe de altă parte, este cauzată de bacterii din cauza digestiei neregulate.

Diareea la câini în comun, deoarece uneori mănâncă ceva ce nu ar trebui să aibă, dar dacă durează mai mult de câteva zile, atunci este ceva în neregulă cu digestia lor. Dacă este lăsată netratată, diareea pe termen lung poate scurta cu ușurință viața câinelui tău.

Deși a existat o credință inițială că artrita este cauzată de îmbătrânire, a devenit destul de clar că această afecțiune complexă poate apărea în orice stadiu. Cele două motive principale care cauzează artrita sunt alimentația proastă și lipsa de activitate.

Pancreatita se dezvoltă ca urmare a inflamației pancreasului și împiedică digestia normală. Din cauza pancreatitei, câinele începe să prezinte simptome precum vărsături, pierderea poftei de mâncare și dureri abdominale. Experții în nutriția animalelor de companie consideră că pancreatita la câini este direct corelată cu cantitatea de grăsime pe care o consumă. Dacă câinele tău are pancreatită, începe să-i dai o dietă ușor digerabilă și săracă în grăsimi.

La fel ca și oamenii, bolile de inimă la câini se datorează dietei dezechilibrate. Un alt motiv din spatele bolilor de inimă la câini este lipsa de activitate, dar alimentația proastă este principalul vinovat aici. Bolile de inimă la câini se datorează consumului de „hrană pentru oameni” și alimente ieftine de la băcănie de ani de zile. Asigurați-vă că nu hrăniți câinelui cu hrană bogată în grăsimi și sare.