Principalele obiective turistice din Austria

 • Luni, 13 Februarie 2023
 • Turism
 • Publicat de
Austria Austria

Austria este una dintre destinațiile turistice cele mai populare din Europa, oferind o gamă largă de opțiuni turistice, de la orașe istorice la zone de schi renumite. Indiferent de preferințele turiștilor, Austria oferă ceva pentru fiecare.

Istoria și cultura

Austria este renumită pentru istoria și cultura sa, cu numeroase monumente și muzee care își așteaptă vizitatorii. Una dintre principalele atracții este Muzeul de Artă din Viena, care găzduiește o colecție impresionantă de artă europeană și orientală. De asemenea, Palatul Schönbrunn, resedinta imperială a familiei Habsburg, este un alt punct de atracție important, cu gradini impresionante și o peisagerie spectaculoasă.

Zonele de schi

Austria este, de asemenea, renumită pentru zonele sale de schi, cu unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din lume. Stațiunile de schi din Austria, precum St. Anton, Lech și Kitzbühel, sunt renumite pentru pârtiile lor spectaculoase și facilitățile excelente de cazare. De asemenea, acestea oferă opțiuni pentru toate nivelurile de abilitate, de la începători la avansați.

Muzica clasică și opera

Viena este, de asemenea, renumită pentru muzica clasică și opera, cu numeroase instituții muzicale de renume, precum Filarmonica din Viena și Teatrul de Operă din Viena. Acestea oferă spectacole de muzică clasică și operă de calitate, în cadrul unor clădiri frumoase și impresionante.

Arhitectura și design-ul

Austria este, de asemenea, cunoscută pentru arhitectura sa și design-ul, cu numeroase clădiri și structuri impresionante, precum Catedrala Sfântul Ștefan din Viena și Turnul Ferris din Wien-Prater. De asemenea, orașele din Austria, precum Viena și Salzburg, sunt renumite pentru stilul arhitect ural unic, cu clădiri în stil baroc și renascentist, precum și pentru peisajele urbane spectaculoase.

Gastronomia și băuturile

Austria este, de asemenea, renumită pentru gastronomia sa și băuturile, cu o varietate de mâncăruri și băuturi tradiționale. Sarmalele și gulash-ul sunt câteva dintre mâncărurile populare, în timp ce vinurile și băuturile alcoolice precum Stiegl, sunt apreciate la nivel internațional.

Shopping și distracție

Orașele din Austria, precum Viena și Salzburg, oferă opțiuni nelimitate pentru shopping și distracție. De la mall-uri moderne la magazine de suveniruri tradiționale, turiștii au oportunitatea de a-și face cumpărăturile și de a se distra într-un mediu sigur și plăcut.

Concluzie

Austria este o destinație turistică populară, cu o gamă largă de opțiuni turistice, de la orașe istorice și zone de schi la muzică clasică și opera, arhitectură și design, gastronomie și băuturi, shopping și distracție. Indiferent de preferințele turiștilor, Austria oferă ceva pentru fiecare, oferind o experiență unică și memorabilă.

Limitele de viteza pe soselele din Austria

 • În zonele rezidențiale, limita de viteză este de 50 km/h.
 • Pe drumurile naționale și autostrăzi, limita de viteză este de 130 km/h.
 • Pe autostrăzile cu două benzi, limita de viteză poate fi de 130 km/h sau de 80 km/h în funcție de condițiile de drum.
 • Pe drumurile montane sau în zonele cu vârstnici, limita de viteză poate fi mai mică decât cea standard.
 • Conducătorii auto trebuie să se adapteze întotdeauna la condițiile de drum și să respecte semnele de circulație.

Care sunt principalele reguli de circulație în Austria

 • Conducătorii auto trebuie să poarte centura de siguranță.
 • Utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii este interzisă.
 • Conducătorii auto trebuie să aibă permisul de conducere valabil și asigurarea RCA obligatorie.
 • Unele orașe din Austria au zone cu circulație restricționată pentru autovehiculele cu emisii poluante.

Depășirea pe banda din dreapta este interzisă, cu excepția cazului în care este indicat prin semne de circulație.