Prezentarea unui nou cățel câinilor mai în vârstă

  • Duminică, 30 Octombrie 2022
  • Animale

Un nou cățel care se alătură familiei tale este o perioadă interesantă, dar nu este atât de ușor (la început!) cum cred majoritatea oamenilor. Dacă ai deja un câine sau câini, este esențial să fii pregătit pentru a-l primi în cel mai bun mod posibil pe noul băiețel. Iată câteva sfaturi pentru a face noul capitol în viața dvs. și a animalelor dvs. de companie mai lină.

Nu va fi o bucată de tort, chiar dacă câinii sunt îngeri. Pe scurt: câinii rareori primesc pozitiv un nou cățel atunci când se întâlnesc pentru prima dată, iar mârâitul la cățeluș este tipic. Reacțiile negative ale câinilor la început sunt normale – așa că asigură-te că nu dai vina pe câini, darămite pe tine. Este natura animală, asta-i tot.

Notă: literalmente nu se întâmplă niciodată ca câinele mai în vârstă să rănească un pui, chiar dacă par oarecum agresivi.

Introducerea inițială ar trebui să fie relativ scurtă și nu trebuie să o împingeți sau să vă așteptați prea mult. Pentru a aborda agresiunea teritorială, încercați să găsiți un spațiu neutru pentru a prezenta câinelui mai în vârstă noului cățel. Ține-ți câinele mai în vârstă în lesă în timp ce altcineva ține cățelul în lesă, dar asigură-te că adulmecă și se întâlnește.

Cel mai important lucru: Rămâi calm. Câinii pot simți tensiune și sunt mai predispuși să devină anxioși dacă simțiți așa – câinele dvs. mai în vârstă este obișnuit în special să se bazeze pe tine pentru a evalua situațiile.

    Limbajul corpului câinilor poate vorbi adesea mai tare decât mârâiturile. Ar trebui să considerați limbajul corpului drept semnale negative la primele interacțiuni (înseamnă că ar trebui să fiți precaut, dar totuși relaxat!):

    O bună supraveghere este crucială atunci când introduceți un pui unui câine mai în vârstă din gospodărie. În primul rând, cățelul nu are aceleași abilități sociale ca și câinele mai în vârstă. De asemenea, cățelul înțelege jocul în moduri foarte diferite – câinii mai în vârstă se joacă după reguli, dar cei tineri nu, ceea ce poate fi o sursă de conflict. Încercați să rămâneți pentru interacțiunile lor în primele zile și ghidați cățelul acolo unde este necesar.