Poti gasi dragostea adevarata pe un site de dating online?

Cei mai multi sunt de acord ca intalnirile online ofera oamenilor o varietate mai mare de candidati romantici. Dar este mai usor sa gasesti o iubire profunda pe termen lung pe internet, in comparatie cu viata reala?

Activitatile profunde sunt esentiale pentru dezvoltarea si bunastarea noastra; ele au o influenta durabila asupra vietii noastre si pot, de asemenea, sa ne modeleze personalitatea. Activitatile superficiale afecteaza doar suprafata vietii noastre – sunt mai limitate in domeniul lor de aplicare si in impactul imediat si pot avea o influenta negativa asupra vietii noastre, daca ne implicam prea des.

Distinctia dintre fenomenele profunde si superficiale este exprimata in domeniul romantic in diferentierea intensitatii romantice si a profunzimii, o distinctie care se face rar. Intensitatea romantica este ca un instantaneu al unui moment dat, in timp ce in profunzimea romantica, dimensiunea temporala a dragostei, are o semnificatie mai mare.

Alegerea unui partener romantic

Oamenii fericiti planifica actiuni, nu planifica rezultate” – Dennis Wholey

In lumina centrului legaturii si dialogului in iubirea profunda pe termen lung, alegerea unui partener romantic ar trebui sa se concentreze asupra valorii individului ca partener (mai mult decat o persoana). Multe dintre calitatile individului ca persoana pot fi, de asemenea, percepute de altii care observa superficial individul; persoana nu are niciun statut privilegiat in aceasta privinta. Descoperirea valorii individului ca partener necesita in mod obisnuit o cunoastere mai lunga si mai profunda cu individul.

Cel mai relevant criteriu pentru dragostea romantica pe termen lung este daca ne prioritizam superficial sau profund in cautarea dragostei, precum si daca ne concentram pe negativ sau pozitiv. Exista 4 modalitati majore de a alege un partener romantic:

1. Modul listei de verificare: respingerea la prima intalnire (superficial, negativ);

2. Dragoste la prima vedere: indragostirea de la prima intalnire (superficiala, pozitiva);

3. „Nu este nimic in neregula cu el”: detectarea defectelor profunde (profunde, negative);

4. Aducand ce e mai bun din fiecare: accentuarea avantajelor pozitive profunde (profunde, pozitive).

Siturile de dating online sunt instrumente excelente pentru localizarea unor posibili candidati romantici, dar mult mai putin folositori sau eficienti in stabilirea unei iubiri profunde pe termen lung.