Porsche va investi masiv in masinile electrice

Porsche a fost întotdeauna un producător de mașini sport credibil, dar a luat un nou proiect sub centură. Mai degrabă, producătorul auto german vrea să schimbe lucrurile în viitor și să devină cunoscut pentru mașinile electrice orientate spre performanță.

Porsche a anunțat că până în 2020 își va dubla investiția în hibride plug-in și vehicule electrice pure la peste 7,43 miliarde de dolari. Compania a promis că va dezvolta alte vehicule pe platforma pur electrică Mission E deja promisă, care urmează să fie programată anul viitor. Se vor face investiții suplimentare în ceea ce Porsche numește „noi tehnologii, infrastructură de încărcare și mobilitate inteligentă”.

Porsche și-a lansat recent programul pilot Porsche Passport în Atlanta, după ce anul trecut a intrat în jocul mobilității inteligente. „Pe lângă dezvoltarea modelelor noastre cu motoare cu ardere, stabilim un curs important pentru viitor prin această decizie”, a declarat Oliver Blume, președintele consiliului executiv Porsche AG într-un comunicat.

Producătorul auto a investit o mare parte din investiția lor în dezvoltarea Mission E, care va fi primul EV complet al Porsche. Bazat pe conceptul mașinii din 2015, compania a spus că va trece de la 0 la 62 mph în mai puțin de 3,5 secunde și în jur de 310 mile.

Aceasta este misiunea Porsche de a construi un rival Tesla Model S cu Misiunea lor E, iar investiția sa va acoperi upgrade-urile fabricii sale de asamblare din Zuffenhausen, Germania, pentru producția de vehicule electrice. Fondurile vor acoperi, de asemenea, crearea unei rețele de încărcare, deoarece planul lor pentru Misiunea E este ca aceasta să se încarce în cel puțin 15 minute, iar această rețea de încărcare va fi extinsă la toți dealerii săi.

În timp ce Porsche nu a fost niciodată o companie de vehicule electrice, poate fi ciudat să vă înțelegeți ideea. Cu toate acestea, a oferit hibrizi plug-in orientați spre performanță în mașini, cum ar fi rapid Panamera Turbo S E-Hybrid. Pe măsură ce timpul trece, așteptați-vă la mai multe plug-in-uri ale modelelor tradiționale Porsche, deoarece compania se va concentra pe menținerea moștenirii sale, pe măsură ce toți producătorii auto încep să facă tranziția către electrizare.

sursa: drivepedia.com