Poate cafeau sa te ajute sa previi riscul obezitatii?

Poate cafeau sa te ajute sa previi riscul obezitatii? Poate cafeau sa te ajute sa previi riscul obezitatii?

Se pare că încercarea de a rămâne în formă și sănătoși este una nesfârșită, plină de studii de cercetare interminabile care speră să găsească răspunsul pentru care este adevărata cheie a sănătății? Pentru (mulți) oameni care se bazează zilnic pe cafea, pot exista în magazin unele vești bune.

Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au realizat un studiu care a constatat că ar putea exista o legătură între consumul de cafea și reducerea riscului de obezitate și chiar de diabet. Ei au descoperit că a bea doar o ceașcă de cafea stimulează ceea ce este cunoscut sub numele de „grăsime brună”, apărarea organismului care combate grăsimile, care poate ajuta la combaterea obezității și a diabetului

Studiul este primul de acest gen și a fost publicat în revista Scientific Reports . Este primul studiu de cercetare care aprofundează componentele la om care au un efect direct asupra funcțiilor de grăsime brună, care afectează în mod direct cât de repede ardem caloriile ca energie.

Țesutul adipos maro (BAT), sau mai cunoscut în mod colocvial sub numele de grăsime brună, este una dintre cele două grăsimi găsite la mamifere, inclusiv la oameni. Scopul său principal este de a ajuta la crearea căldurii corporale prin arderea caloriilor, care este opusul grăsimii albe care rezultă din depozitarea excesului de calorii. Aceasta înseamnă că persoanele care au un IMC (indicele de masă corporală) mai mic vor avea o cantitate mai mare de grăsime brună.

Profesorul Michael Symonds de la Școala de Medicină de la Universitatea din Nottingham împărtășește mai multe:

„Grăsimea brună acționează într-un mod diferit față de alte grăsimi din corpul tău și produce căldură prin arderea zahărului și a grăsimilor, adesea ca răspuns la frig. Creșterea activității sale îmbunătățește controlul zahărului din sânge, precum și îmbunătățirea nivelului de lipide din sânge, iar caloriile suplimentare arse ajută la pierderea în greutate. 

Cu toate acestea, până acum, nimeni nu a găsit o modalitate acceptabilă de a-i stimula activitatea la oameni. 

Acesta este primul studiu efectuat la oameni care arată că ceva de genul unei căni de cafea poate avea un efect direct asupra funcțiilor noastre de grăsime brună. Implicațiile potențiale ale rezultatelor noastre sunt destul de mari, deoarece obezitatea este o preocupare majoră pentru sănătate pentru societate și avem, de asemenea, o epidemie de diabet în creștere, iar grăsimile brune ar putea face parte din soluția de abordare a acestora. ”

El a continuat: „Din lucrările noastre anterioare, am știut că grăsimea brună se află în principal în regiunea gâtului, așa că am putut imagina pe cineva imediat după ce au băut pentru a vedea dacă grăsimea brună s-a încălzit.

„Rezultatele au fost pozitive și acum trebuie să ne asigurăm că cofeina, ca unul dintre ingredientele din cafea, acționează ca stimul sau dacă există o altă componentă care ajută la activarea grăsimii brune. În prezent, ne uităm la suplimentele de cofeină pentru a testa dacă efectul este similar.

Odată ce am confirmat ce componentă este responsabilă pentru aceasta, ar putea fi utilizată ca parte a unui regim de control al greutății sau ca parte a programului de reglare a glucozei pentru a ajuta la prevenirea diabetului. ”

Deci, toți iubitorii de cafea de acolo, bucurați-vă și beți mai departe!