Plecarea la maternitate, cum, cand?

  • Vineri, 27 Decembrie 2019
  • Familie

Cu exceptia nasterilor provocate, nu vei stii niciodata dinainte cand anume isi vor face aparitia simptomele care te vor obliga sa pleci la maternitate.

Daca este vorba de primul copil, nu se impune nici o organizare prealabila, doar prezenta in preajma ta a viitorului tata, in jurul datei presupuse pentru nastere.Altfel spus, sotul sa nu-si planifice calatorii de afaceri incepand cu luna a 9-a de sarcina, nici iesiri de unul singur, fara a avea celularul conectat in permanenta!Daca locuiesti singura, va trebui sa prevezi un mijloc de transport pentru a merge la maternitate. Poate iei un taxi.

In schimb, daca ai si alti copii, se impune o minima organizare.

Nu ezita sa apelezi la bunici sau la prieteni pentru a se ocupa de copiii tai in timpul cat stai la maternitate.

Daca locuiesti aproape este nevoie doar de un telefon in minutele care preced semnele ce anunta apropierea nasterii si ei vor fi la tine.

Daca locuiesti departe, va trebui sa aranjezi sederea lor la tine in zilele care preced data prevazuta pentru nastere, pentru ca ei sa fie deja la fata locului in momentul cand trebuie sa pleci la maternitate.

Acasa totul trebuie sa fie gata pentru a primi bebelusul:camera sa,materialul de puericultura,hainutele sale.

Ca regula generala,sederea la maternitate nu va depasi o saptamana.Te grabesti sa revii acasa cu bebelusul sau,dimpotriva,te apuca o teama groaznica la ideea de a fi singura pentru a te ocupa de bebelus.Voi sti oare sa-I hranesc,sa-I ingrijesc, sa-I spal?

Daca ai asemenea temeri,roaga o ruda sau o prietena,care are deja copii,sa stea cu tine in primele zile.Ea te va imbarbata,asa cum au facut-o infirmierele,in ceea ce priveste ingrijirile de acordat si dozarea biberoanelor.

O data ce organizarea primelor zile este pusa pe picioare,te vei simti sigura pe tine si intru totul linistita.In acest caz, nimic nu trebuie sa fie improvizat.

Principalul este sa fie prevazut totul.

Dar, la urma urmei, dispui de noua luni pentru a organiza aceste cateva zile care iti vor da viata peste cap…