Plase insecte pentru ferestrele termopan, avantaje si dezavantaje

Plase insecte pentru ferestrele termopan, avantaje si dezavantaje Plase insecte pentru ferestrele termopan, avantaje si dezavantaje

Dupa cum stim cu toti ferestrele termopan ofera foarte multe beneficii,cum sunt cele de izolare termica si fonica, dar de multe ori ne confruntam cu un aspect neplacut si anume insectele care patrund in interiorul locuintei noastre.

Pentru a pastra confortul si a evita astfel de situatii, plasele de insecte pentru ferestrele termopan reprezinta o solutie destul de eficienta.

Avantaje ale plaselor de insecte pentru ferestrele termopan

Protectie impotriva insectele

Acesta este fara indoiala,cel mai evident avantaj al acestor plase.

Ele impiedica patrunderea insectelor de tot felul (muste, tantari, gandacii sau a albinelor) in interiorul casei, ceea ce duce la un mediu de trai sanatos, mai confortabil si relaxant.

Ventilare imbunatatita

Plasele de insecte permit circulatia aerului in locuinta, fara ca insectelor sa patrunda.In asa fel veti putea beneficia de o aerisire naturala, fara a fi nevoiti sa inchideti ferestrele.

Protectie impotriva alergiilor

Plasele de insecte reprezinta o bariera eficienta impotriva polenului si a altor particule care pot provoca diferite reactii la unele persoane mai sensibile.

Usor de instalat si de utilizat

Plasele de insecte sunt relativ usor de instalat pe ferestrele termopan.

Ele pot fi fixate cu ajutorul unor sisteme magnetice, cu arici, sau pot fi integrate direct in structura ferestrei atunci cand instalati ferestrele termopan.

De asemenea, acestea se pot deschide/inchide cu mare usurinta, permitand accesul pentru curatenie si intretinere.

Pastrarea vizibilitatii

Aceste tipuri de plase geam termopan au fost concepute si realizate astfel incat sa nu afecteze semnificativ vizibilitatea catre exterior.

Astfel va puteti bucura de privelistea exterioara fara a fi afectati de insecte sau alte lucruri nedorite.

Dezavantaje ale plaselor de insecte pentru ferestrele termopan

Costul

Unele plase insecte, mai ales cele personalizate si realizate pe comanda sau de o calitate superioara, pot fi destul de scumpe fata decat cele obisnuite.

Cu toate acestea,ele reprezinta o investitie pe termen lung in confortul locuintei tale.

Necesitate intretinere

Plasele impotriva insectelor au nevoie  de o intretinere periodica, in special in cazul in care sunt expuse mult la ploaie sau praf.

Curatarea dar si mentinerea lor intr-o stare cat mai buna vor asigura rezistenta acestora.

Nu sunt estetice?

Unele persoane  considera ca instalarea plaselor de insecte afecteaza estetica ferestrelor si a locuintei in general.

Cu toate acestea, in acest moment in piata exista foarte multe modele si culori de plase, care se pot potrivi la orice tip de fereastra si locuinta.

Instalare incorecta

O instalare incorecta a plaselor de insecte poate duce la deteriorare in timp.

Este important ca acestea sa fie instalate corect pentru a beneficia de toate avantajele pe care le ofera.

Plasele se pot adapta cu usurinta la diferite tipuri de ferestre si usi, ca:

Plase de fereastre, concepute special pentru ferestre (indiferent ca sunt ferestre glisante, osciloculisante ,cu deschidere laterala sau verticala) se pot ajusta pentru

dimensiunile exacte ale ferestrelor.

Plase de usi, exista plase de insecte tip rulou, plase pliabile sau fixe. Acestea pot fi montate pe cadrul usi, fie ca sunt pe usa de exterior sau de interior, pot fi personalizate pentru a se potrivi exact cu dimensiunile usilor.

Plase pentru terase sau balcoane, sunt deobicei plase mari pentru a proteja terasele sau balcoanele de insect. Se pot adapta la orice dimensiuni.

Plase pentru mansarda, sunt concepute pentru a se potrivi cu aceste tipuri specifice de ferestre.

Este important sa luati masuratori corecte ale ferestrelor sau usilor inainte de a achizitiona o plasa de insecte si sa verificati cu atentie informatiile furnizate de producatorul plasei, pentru a va asigura ca aceasta se potriveste perfect cu spatiul tau.