Placare piscine

  • Luni, 23 Martie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de

Pe langa decorarea piscinei, placarea trebuie sa asigure constructiei rezistenta pe o perioada indelungata de timp, intr-un mediu dur.

Suprafata oricarui tip de finisaje este umeda in mod constant, atacata de substantele chimice si de abraziunea accesoriilor utilizate in procesul de intretinere a piscinei.

De aceea, materialele folosite la placareapiscinei trebuie sa fie rezistente, durabile, usor de ingrijit si intretinut.

Placarea pentru piscine private, publice, aqua park-uri sau centre SPA poate fi realizata cu materiale la alegere, in functie de preferinte sau posibilitati:

Placarea cu Liner PVC (membrana PVC)

Liner – ul pentru piscine este un material absolut etans, din PVC, de calitate inalta, si totodata, cea mai sigura solutie impotriva pierderilor de apa.

Poate fi de diverse grosimi, are rezistenta crescuta la temperaturi ridicate si protectie UV ce mentine pastrarea proprietatilor odata cu expunerea la soare. 

Liner - ul se prezinta cu o rezistenta marita la microorganisme, rezistenta mecanica marita si rezistenta la lovire, inclusiv la chimicalele standard utilizate la intretinerea apei din piscine.

Are efect antibacterian, este foarte durabil in timp si se foloseste la renovarea piscinelor (din beton, panouri de otel, lemn, plastic), prin placarea peretilor acestora.

Pe langa rolul sau estetic,  datorat gamei largi de culori si imprimeuri, liner-ul este un material ce asigura hidroizolatia interioara a oricarui tip de bazin, piscinelor de beton nou – construite, a piscinelor reamenajate, interioare sau exterioare.

Placarea cu vitroceramica

Mozaicul din sticla vitroceramica este considerat un material cu totul special, scotand din anonimat orice tip de piscina prin aspectul spectaculos, elegant si unic.

Varietatea de texturi si culori care nu se degradeaza in timp ofera multiple posibilitati de personalizare.

Mozaicul vitroceramic are o gama larga de aplicabilitate, incepand de la piscine si saloane spa, pana la bai private sau publice, saune cu aburi.

Rezistent la socurile termice, la inghet, precum si la actiunea agentilor chimici, acest tip de material impermeabil poate fi folosit atat la exterior, cat si la interior. Se poate modela pe o gama larga de forme, creand un design deosebit si elegant, cu un puternic impact estetic.

 

 

 

Placarea cu borduri perimetrale

Bordurile perimetrale sunt cea mai buna optiune, atunci cand vine vorba de  realizarea finisajului perimetral al piscinei.

Ele pot fi aplicate atat la exterior, cat si in interior, conferind piscinei un aspect elegant, indiferent de tipul acesteia.

Sunt foarte rezistente la decolorare si la factorii de mediu (temperatura ridicata, inghet), numarandu-se printre tipurile de materiale cel mai usor de curatat si intretinut.

Placarea cu vopsea epoxidica / clor cauciuc

Vopseaua clor cauciuc pentru piscine, sau vopseaua epoxidica, color (se fabrica in orice nuanta din cartela de culori), este un produs de protectie a suprafatelor din beton.

Produsul pe baza de cauciuc clorurat, aditivi, plastifianti, solventi specifici si pigmenti este conceput pentru acoperirea interioara a piscinelor, a bazinelor din beton, ca de altfel, pentru acoperirea suprafetelor din beton, metal sau lemn.

Vopseaua epoxidica  este foarte rezistenta la apa si la frecare, se aplica usor si se prezinta cu o etalare excelenta. Este ideala pentru suprafetele ce necesita o protectie marita fata de expunerea indelungata la apa, intemperii sau substantele chimice corozive.

Duritatea buna, flexibilitatea ridicata, durabilitatea si puterea mare de acoperire, rezistenta la intemperii, la factorii chimici si la frecare recomanda vopseaua clor cauciuc ca o aplicatie profesionala pentru protejarea piscinelor.

Placarea plajei piscinei si a terasei cu WPC

WPC (Wood Polymer Composite), lemnul compozit ori lemnul plastifiat, este un produs in a carui compozitie intra faina de lemn, deseuri de mase plastice / materiale reciclate, amestec stabilizat contra radiatiilor UV, a mucegaiurilor si insectelor.

Rezistenta exceptionala la conditiile atmosferice recomanda produsele din WPC drept solutia ideala pentru placarea piscinei si a terasei.

Profilele rectangulare pentru dusumele exterioare obtinute prin procedeul de extrudere sunt utilizate cu succes la decorarea plajelor pentru piscina.

Produsele din WPC nu trebuie protejate prin vopsire sau lacuire, si nu isi modifica dimensiunile prin expunere la caldura sau lumina, fiind de asemenea perfecte pentru amenajarea terasei si a mobilierului de gradina.