Phone 8: Detalii complete si fotografii

Introdus pe 12 septembrie 2017, iPhone 8 si iPhone 8 Plus reprezinta un „pas urias pentru iPhone”, potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook. Cele doua dispozitive „imbunatatesc tot ce ne place la iPhone”, dar schimbarile introduse nu sunt la fel de dramatice ca modificarile aduse la iPhone X, noul dispozitiv de top de la Apple, si iPhone 8 Plus.

IPhone 8 si iPhone 8 Plus combina un pic de iPhone X cu un pic din generatia anterioara iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Designul general este identic cu designul dispozitivelor din generatia anterioara, dar iPhone 8 si iPhone 8 Plus adopta corpuri de sticla noi incastrate intr-un cadru din aluminiu.

Disponibil in trei culori, Silver, Space Gray si Gold, iPhone 8 si iPhone 8 Plus prezinta cea mai durabila sticla cu structura din otel si structura din aluminiu, rezistenta la apa si praf.

IPhone 8 continua sa aiba un afisaj de 4,7 inch, in timp ce iPhone 8 Plus are un ecran mai mare de 5,5 inch. Ambele display-uri au fost actualizate cu suportul True Tone, proiectat sa adapteze temperatura si intensitatea culorii la lumina ambientala intr-o camera pentru o experienta de vizionare mai naturala, asemanatoare hartiei. Suportul 3D Touch si suportul color P3 pentru o gama mai mare de culori continua sa fie disponibile,

Apple a ales sticla pentru corpul iPhone 8 si iPhone 8 Plus pentru a permite o noua caracteristica de incarcare fara fir, bazata pe Qi, care permite incarcarea celor doua dispozitive atunci cand sunt plasate pe orice incarcator inductiv certificat Qi.

In interiorul iPhone 8 si iPhone 8 Plus, exista un nou cip A11 Bionic cu sase nuclee, despre care Apple spune ca este cel mai inteligent si mai puternic chip introdus vreodata intr-un smartphone. Exista doua nuclee de performanta cu 25% mai rapide decat cipul A10 Fusion din iPhone 7 si patru nuclee de eficienta care sunt cu 70% mai rapide.

Atat iPhone 8 cat si iPhone 8 Plus ofera camere imbunatatite, cu senzori mai buni, care permit o mai mare luminozitate de 83% in camera cu unghi larg. Exista, de asemenea, un nou procesor de semnal de imagine incorporat in A11 care aduce o performanta mai buna a luminii scazute, inclusiv autofocus mai rapid, si exista tehnici noi de procesare a pixelilor pentru textura pixelilor de claritate.

Apple ofera iPhone 8 si iPhone 8 Plus in capacitati de 64 si 256 GB, incepand de la 699 dolari. Cele doua telefoane au fost lansate oficial pe 22 septembrie si sunt disponibile atat online cat si in magazinele cu amanuntul.