Pentru prima oara

  • Sâmbătă, 27 Martie 2021
  • Diverse

Cu ocazia primului raport sexual este normal sa-ti fie teama de intimitatea pe care o imparti cu partenerul/partenera ta. Fie ca ai facut deja acest pas sau esti pe cale sa-I faci, ai cu siguranta o sumedenie de intrebari referitoare la contraceptie, la bolile transmisibile pe cale sexuala si la alte subiecte intime. In acest dosar, Doctissimo iti da cateva sfaturi si iti aminteste precautiile pe care trebuie sa le iei pentru ca primul tau raport sexual sa fie reusit.

Primul raport sexual

Sexualitatea omului este un fenomen foarte complex iar informatiile in legatura cu acest subiect sunt delicate, fiind adesea destul de greu de gasit. Pentru ca primul raport sexual sa ramana o amintire frumoasa, este necesara o pregatire intima.

Sexualitatea la om este un fenomen foarte complex si putine informatii concrete circula in legatura cu realizarea primului raport sexual.

Este deci normal sentimentul de teama inaintea infaptuirii unui act invaluit in mister, in timpul caruia un altul iti va cunoaste intimitatea, isi va forma o parere, si pe care mizezi intr-o mare masura pentru bucuria si echilibrul din viata.

Astfel, ca sa stai linistit, ai nevoie de un minimum de pregatire pentru ca sa existe niste conditii favorabile, materiale si psihologoce: sentimentul unei mari atractii si al tandretei pentru cineva nu trebuie sa scada daca stai cu fundul pe niste ace de brad care te inteapa, daca pietricelele ascutite iti intra in spate ori atunci cand masina este mult prea ingusta si esti nevoit(a) sa-ti faci loc ca sa-ti pui picioarele pentru ca bordul te incomodeaza… placerea in care ar trebui sa plutesti este mult mai puternica si unica! Insa nisipul cald, stelele care sclipesc pe cer sau un pat bun intr-o camera linistita nu pot compensa egoismul unui barbat care asteapta o femeie numai pentru a se „usura” lasand-o apoi cu „buzele umflate” sau pe cel al frumoasei care se da in vant dupa mangaieri insa sta ca o „placinta”, fara sa participe in nici un fel.

Totul se invata

In ceea ce priveste sexualitatea, multi oameni au amintiri de neuitat despre plimbari mana in mana sub clar de luna, jocuri de mangaieri nesfarsite, flirturi si tandre confidente. Trebuie sa-ti formezi gustul de a-ti trai putin cate putin sexualitatea, de a o hrani si imbogati in mod progresiv. Relatia sexuala va fi atunci inflorirea unei cautari personale si nu o gimnastica igienica sau un act deceptionat si savarsit pur si simplu ca sa fii in rand cu ceilalti.

Cat priveste placerea, cunoasterea propriilor capacitati nu este un lucru indispensabil, insa te ajuta sa te simti mai in siguranta si sa comunici cu celalalt. Masturbarea este pentru multi un bun exercitiu si un antrenament.

Aventura

Primul raport sexual este o calatorie in necunoscut si nu sti dinainte tot ceea ce va antrena acest prim pas. Cateodata iese perfect, alteori asa si asa, si in unele ocazii, fara nici o valoare. Atat fetele cat si baietii sunt adesea dezamagiti ca nu au simtit mai multa placere sau macar tot atata ca atunci cand se masturbau: adaptarea cu celalalt cere destul timp, ca si folosirea cat mai buna a noilor posibilitati pe care le ofera contactul cu corpul celuilalt. Nu este nimic anormal aici: intalnirea dintre doua istorii si dintre doua proiecte diferite necesita unele modificari. Insa chiar si nesatisfacator, primul raport este o etapa care deschide orizonturile aventurii sexuale a omului matur.

Sfaturi practice

Nu va grabiti: sedintele  de  mangaieri, descoperirea corpului diferita de al partenerului/partenerei constituie un punct de plecare foarte bun si va vor face sa traiti excitatia in doi. Pentru un timp va veti multumi poate cu aceasta placere.

Alegeti-va impreuna momentul primului rapotr sexual, locul, vorbiti despre contraceptie, despre riscul BTS si folosiorea prezervativului.

La barbat, excitatia este cateodata atat de mare incat ejacularea se va produce rapid si uneori chiar inainte de penetratia vaginala; in acest caz, trebuie sa o luati de la capat cu mangaierile.

In cazul femeii, intervine problema himenului: aceasta mica membrana care inchide partial intrarea in vagin, este oare deja rupta din cauza utilizarii tampoanelor interne sau a practicilor sportive? Himenul este foarte elastic si nu se poate rupe? Sau se va rupe provocand o mica durere si o usoara sangerare?