Pentru o inima sanatoasa aveti nevoie sa consumati....

Pentru o inima sanatoasa aveti nevoie sa consumati.... Pentru o inima sanatoasa aveti nevoie sa consumati....

Ridichi

Deși multor oameni nu le place gustul înrădăcinat al ridichiilor, sunt incredibil de bune pentru tine. Dacă îl poți stomacul, te vei bucura de beneficiile stimulatoare ale inimii de vitamina C și potasiu în fiecare bec mic. Chiar și câteva felii din această legumă de rădăcină pot parcurge un drum lung fără a vă copleși salata

Zmeură

Nimeni nu poate trece de un stand de zmeură și nu se poate opri pentru un coș pentru cinci. Zmeura este plină de vitamina C și fibre pentru a vă menține stomacul plin și inima bate. De asemenea, conțin polifenoli, care sunt plini de antioxidanți pentru a ajuta la reducerea stresului oxidativ și pentru a preveni bolile cardiace. O mână de zmeură în fulgi de ovăz ar trebui să fie suficientă pentru a vă face fericiți dimineața.

 Cartofi

Când te gândești la cartofi, probabil că te gândești la cartofi prăjiți sau piure cu un raport de unt de 2: 1. Este adevărat că cartofii conțin carbohidrați și amidon, dar când sunt pregătiți corect, vă puteți bucura de efectele complete ale vitaminei C, fibrelor și potasiului fără să vă înfundați arterele. Gândiți-vă la cartofi ca la artera neînțeleasă

Pește gras

Am menționat mai devreme sardinele, dar peștii grași, cum ar fi somonul, păstrăvul și macroul, sunt extrem de buni pentru inima ta. Încă o dată, salvatorul acestor pești delicioși sunt acizii grași omega-3. Dacă nu aveți la îndemână o rețetă de somon copt, vă sugerăm să o prăjiți ușor cu puțin ulei de măsline și să o stropiți cu o jumătate de lămâie

Apă

Apa - sursa vieții. Literal, nu am putea exista dacă nu am avea apă, văzând că 75% din corpurile noastre sunt compuse din compusul chimic. Consumul de mult H2O nu numai că îți însetează stingerea, ci și îmbunătățește funcția organelor, oferind o lubrifiere atât de necesară. Amintiți-vă că, de fiecare dată când vorbiți, strănutați, respirați și clipiți, pierdeți apă.

Edamame

Edamame nu este ceva care este ușor disponibil în magazinele alimentare mai mici. Va trebui să mergeți la megastore pentru a ridica o pungă de edamame încă în pod. Nu trebuie să îndepărtați fasolea pentru a obține cantități mari de proteine, fibre și folat pe bază de plante. Nu mâncați edamame crud; ele conțin în continuare cantități de toxine care vă pot face dureri de burtă.

Ouă

Este adevărat că ouăle conțin colesterol, dar nu toate sunt rele. De fapt, untul pe care îl folosiți pentru a vă amesteca ouăle va crește nivelul de colesterol HDL (rău), nu gălbenușul în sine. Cu toate acestea, nu ar trebui să consumați mai mult de două ouă pe zi, dar nu este nevoie să eliminați complet din alimentația dvs. alimentară bogată în proteine.

Dovleci

Dovlecii obțin culoarea lor bogată, portocalie, din betacaroten, un tip de antioxidant care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, printre altele. În ciuda texturii lor cărnoase și a gustului nu atât de acid, conțin, de asemenea, multă vitamină C pentru a vă stimula sistemul imunitar. Când deschideți un dovleac, nu aruncați semințele - sunt bogate în magneziu, zinc și cupru!

 Alge marine

Algele marine conțin din abundență acizi grași omega-3, ceea ce este de fapt destul de surprinzător, având în vedere că este o plantă. De asemenea, depozitează mult fier și potasiu în fiecare foaie / felie, care funcționează împreună pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale și bolile de inimă. Algele marine pot fi savurate ca gustare sau ca topping pe ramen și pizza. Fii creativ în modul în care crești aportul de alge marine!