Pentru barbati: cum iti afecteaza viata sexuala aceste 3 alimente

Pentru barbati: cum iti afecteaza viata sexuala aceste 3 alimente Pentru barbati: cum iti afecteaza viata sexuala aceste 3 alimente

Viata sexuala are urcusuri si coborasuri, problemele si stresul sunt considerate unul dintre principalii factori care afecteaza barbatii. Dar, potrivit specialistilor, viata sexuala a unui barbat este distrusa de diversi factori, cum ar fi dependenta pornografica si o dieta proasta. Faptul ca barbatii traiesc in mod constant cu niveluri scazute de testosteron, reduce foarte mult libidoul (unitatea sexuala), cauzand performante slabe si chiar disfunctii erectile.

Cum iti afecteaza viata sexuala aceste 3 alimente

Testosteronul nu este responsabil doar pentru o viata sexuala mai buna, productia sa constanta in corpul barbatului este esentiala pentru a fi sanatos si pentru a evita dezechilibrele hormonale.

In plus, mentine prostata si testiculele sanatoase, pe langa faptul ca este responsabil pentru stimularea dezvoltarii muschilor, a oaselor si a unui aspect placut. Deci, este mai bine sa evitati urmatoarele alimente:

Ciocolata

De ce? Desi este cunoscuta ca un afrodiziac, in realitate, efectele sale sunt ca cele ale unui medicament, astfel incat, dupa ce da sentimentul de euforie, nivelul de dispozitie se reduce si, impreuna cu el, cel al testosteronului.

Inlocuieste cu: Banane. Acest fruct are o enzima numita bromelaina, care influenteaza producerea hormonului despre care am vorbit. Este o gustare mai buna care da, de asemenea, energie organismului.

Branza

De ce ?: Branza are un nivel ridicat de hormoni sintetici, ceea ce impiedica functionarea corecta a celor pe care ii detinem. Nu numai ca reduce testosteronul la barbati, si femeile pot simti schimbari drastice din cauza lipsei de estrogen.

Inlocuieste cu: Stridiile … Desi sunt foarte diferite de branza, sunt un alt fel de fel de mancare considerat gourmet si – desi nu este un afrodisiac, asa cum multi dintre cred – continutul sau ridicat de zinc ajuta la mentinerea unor niveluri bune de testosteron.

Alcool si bauturi dietetice

De ce ? In cazul bauturilor dietetice, indulcitorii artificiali influenteaza nivelul testosteronului si al serotoninei, determinand un libidou scazut. Pe de alta parte, alcoolul in cantitati mari, serveste ca un deprimant pentru organism si il impiedica sa functioneze corect, reducand complet dorinta sexuala (sau afectand performanta sa). De fapt, berea impiedica ficatul sa elimine estrogenul, hormonul contrar testosteronului.

Se inlocuieste cu: Lapte … desigur, nimic nu poate inlocui alcoolul, dar cel putin laptele cu continut scazut de grasimi are vitamina D care va asigura mentinerea nivelurilor corespunzatoare.