Patru oameni sănătoși au fost primii care au primit luni un vaccin anti-COVID-19

Patru oameni sănătoși au fost primii care au primit luni un vaccin anti-COVID-19 Patru oameni sănătoși au fost primii care au primit luni un vaccin anti-COVID-19

Vaccinul a fost administrat pacienților de la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

Patruzeci și cinci de voluntari vor face parte din studiul clinic. Voluntarii care au fost selectați au fost analizați de Kaiser pentru a nu fi bolnavi și nici pentru a nu avea condiții de sănătate precare. Cu toate acestea, nu au fost examinați dacă cineva ar fi avut sau nu un caz ușor de COVID-19.

Durează cel puțin un an până la 18 luni pentru a stabili dacă un vaccin pentru noul coronavirus este sigur și eficient, spun specialiștii în instituțiile naționale de sănătate.

Unii dintre participanți pot primi o doză mai mare de vaccin, pentru a vedea ce doză este cea mai eficientă.

Voluntarilor li se va da două doze. A doua doză va fi administrată la o lună după prima.

Acest potențial vaccin a fost dezvoltat de Institutul Național de Sănătate și de compania privată de biotehnologie Moderna.

Vaccinul a fost creat în 42 de zile.

Vaccinul de testare funcționează producând proteine ​​inofensive „spike”, ceea ce va determina organismul să creeze anticorpi. Dacă o persoană ar fi expusă coronavirusului real, corpul său ar fi pregătit să reacționeze rapid, deoarece proteinele spike sunt cele care permit ca noul coronavirus să se atașeze de celulele umane.

Dacă s-a aprobat, ar fi mai întâi să se folosească doar secvența de virus „mesager ARN” și nu virusul propriu-zis. Vaccinul nu va infecta participanții cu coronavirus care provoacă COVID-19, deoarece vaccinul nu utilizează virusul.

Deși participanții nu riscă să apară virusul, siguranța vaccinului nu este încă cunoscută. Oamenii de știință nu știu care va fi răspunsul imun la test

În timp ce acesta este primul potențial vaccin care îl va face într-un studiu clinic uman, alte vaccinuri sunt de asemenea în curs de desfășurare. Înainte ca orice vaccin să devină disponibil publicului larg, cercetătorii trebuie să fie siguri că este sigur și eficient.