Patru lucruri interesante despre parfumuri, care merita stiute!

Patru lucruri interesante despre parfumuri, care merita stiute! Patru lucruri interesante despre parfumuri, care merita stiute!

Un parfum trebuie sa fie compatibil cu noi. El este un accesoriu important, astfel ca trebuie sa invatam sa il adaptam in functie de anotimp, de momentul zilei, de tinuta si de evenimentul la care intentionam sa participam.

Daca esti ca noi, pasionat (a) de parfumuri, vei fi incantat (a) sa afli cateva lucruri importante si totodata interesante despre pretioasele elixiruri care ne fac viata mai frumoasa:

Cum se foloseste un parfum

Inainte de a folosi un parfum tester, trebuie sa tineti cont de continutul si taria lui. Unele parfumuri isi vor pierde notele de varf intr-un timp mai scurt, iar altele mai incet. Unele parfumuri persista mai putin, iar altele mai mult.

Nu utilizati un parfum in exces, pentru ca aveti toate sansele sa creati un efect total opus celui dorit. In ceea ce priveste regulile de pastrare, parfumul nu este pretentios. Feriti-l, insa, de lumina (lumina soarelui altereaza rapid un parfum), inchideti bine flaconul si depozitati parfumul intr-un loc racoros.

Locul unde aplicam parfumul conteaza!

Locul unde aplicati parfumul este foarte important. Aplicati intotdeauna parfumul preferat direct pe corp, pe piele, in locul in care circulatia sangelui este mai rapida si pielea mai calda, si nu pe haine. Nu pulverizati parfum pe par, deoarece alcoolul din compozitia sa va poate deteriora parul.

De asemenea, parfumul nu trebuie pulverizat in spatele urechii, intrucat acolo exista mai mult sebum si acid lactic, care pot modifica in sens negativ aroma produsului. Aplicati parfum pe piele, in locurile unde se poate simti pulsul: pe gat, la incheietura mainii, la incheietura bratului, in decolteu sau chiar pe partea interioara a genunchiului.

Acelasi parfum miroase diferit pe fiecare dintre noi

Fiecare dintre noi are un miros personal al pielii. Cu toate ca aroma unui parfum depinde de compozitia sa chimica, exista si alti factori extrem de importanti de luati in calcul.

Stiati ca aroma aceluiasi parfum miroase putin diferit pe fiecare dintre noi? Explicatia? Aroma sa depinde inclusiv de tipul pielii noastre, de pH-ul sau, de nivelul sau de hidratare, de hormoni si de temperatura corpului. De aceea, este important sa testati parfumurile pe propria piele.

De ce la anumite persoane, parfumul dureaza mai mult?

Nivelurile individuale ale pH-ului pot influenta durata un parfum. Persoanele cu pielea mai uscata sunt nevoite sa aplice parfumul mai frecvent.

De regula, mirosul parfumului tester dureaza mai mult in cazul persoanelor cu pielea mixta sau cu tendinte de ingrasare a tenului. Spre deosebire de pielea uscata, cea uleioasa are un continut mai mare de umiditate naturala, fapt care mareste persistenta parfumului si ii ofera un grad sporit de rezistenta.