Pași pentru vindecarea unei relații rupte

Pași pentru vindecarea unei relații rupte Pași pentru vindecarea unei relații rupte

Ca ființe umane, toți facem greșeli. Ca adulți, ne confruntăm cu o presiune serioasă în lumea de astăzi, ceea ce înseamnă că ajungem să o scoatem în modul cel mai distructiv și, cel mai adesea, cei dragi ajung să-și asume greul.

Neînțelegerea, comunicarea greșită și neîncrederea sunt cele mai frecvente motive pentru o relație ruptă - fie că este vorba între iubiți, prieteni sau familie. Deci, iată 7 pași pentru a vindeca o relație ruptă.

Timp și spațiu

Încercarea de a vorbi cu cineva imediat după o luptă sau neînțelegere nu este o idee prea bună. Lucrurile se spun și se fac în căldura momentului în care tensiunile sunt mari, pe care le vei regreta mai târziu. Încearcă și calmează-te, ține-ți limba și pleacă. Având în vedere timpul și spațiul, veți face față situației într-un mod mult mai calm, mult mai bun.

Mai gandeste-te

Folosiți-vă timpul departe de persoana iubită pentru a vă gândi la această problemă. Încercați să identificați rădăcina problemei și, dacă este posibil, scoateți-o din viața voastră. Dacă acest lucru nu este posibil, gândiți-vă la modul în care puteți contribui la soluție și gândiți-vă cum să sugerați modalități prin care cealaltă persoană să facă același lucru fără a le critica.

Acceptați responsabilitatea

Gândiți-vă dacă este mai important să aveți stăpânirea decât să aveți această persoană în viața voastră. Fiecare situație are două părți ale poveștii și fiecare relație ruptă are două persoane în culpă, așa că acceptați că sunteți și parțial responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru vă va împiedica să transferați vina pe cealaltă persoană și, prin urmare, să fiți mai deschis la scuze. Deschiderea te va încuraja pe cealaltă persoană să renunțe la propriul ego și să facă la fel.

Comunicare

Când vine vorba de orice relație, un lucru care nu se poate spune suficient este: comunicarea este cheia. Acum că ați acceptat o parte din responsabilitate, este timpul să le informați. Dacă nu comunici cu cei dragi, cum te aștepți ca ei să înțeleagă ce simți?

Asculta

Acum, că le-ai anunțat ce simți, este rândul lor. Ascultați cu grijă îngrijorările lor și încercați să nu fiți judecători cu privire la ceea ce spun. Dacă cealaltă persoană face o acuzație, nu reveniți imediat la starea inițială de furie. Chiar dacă i-ai gândit mult, cealaltă persoană s-ar putea să nu aibă. Așadar, fii răbdător, bun și iertător. Și în cele din urmă, vor face același lucru pentru tine.

A face un juramant

Ultimul pas pentru reconcilierea unei relații rupte este să faci un jurământ. Ați încercat să găsiți cauza problemei și ați pus capăt acesteia, ați acceptat că trebuie să faceți unele modificări și ați vorbit cu persoana iubită. Acum este timpul să faceți un jurământ că nu veți mai lăsa să se întâmple; cuvintele sunt bune, dar acțiunea contează. Și acest lucru trebuie să fie ceva ce faceți amândoi împreună.

Lasă trecutul să plece

Ultimul pas în vindecarea unei relații rupte este să lăsați trecutul să plece. Dacă unul dintre voi ține în mod constant lucrurile rele din trecut peste capul celuilalt, va îmbătrâni destul de repede și veți ajunge chiar de unde ați început. Deci, fă-te ca Elsa și lasă-l să plece!