Parentalitate Intuitivă: Celebritățile o Fac, Nu-I Așa?

Se pare că la fiecare câteva minute suntem bombardați cu o nouă metodă de parenting. Indiferent dacă este vorba de părinți permisivi, părinți autorizați, părinți neimplicați, părinți cu elicopter ... pare imposibil să țineți pasul cu totul. Acum, o nouă metodă începe să circule și câștigă multă tracțiune, în special cu mame celebre precum Chrissy Teigen și Shay Mitchell.

Deci, ce este mai exact părinții intuitivi? Ei bine, pur și simplu, este o abordare hands-pff. Teigen și Mitchell s-au așezat recent pentru o conversație cu psihiatrul reproducător Alexandra Sacks, MD, pentru o conversație despre părinți. Când a ajuns la concluzie, cele două mame au fost de acord că ambele preferă o mentalitate relaxată atunci când vine vorba de a-și materna copiii.

Teigen a deschis despre experiența ei: „Nu am citit nicio carte, nu am făcut nimic. Nu am vrut să citesc ceva și să-mi fie blocat în cap că așa trebuia făcut. ” Ea a continuat spunând că îi place abordarea „așteptați și vedeți”, adică îi place să lase situațiile să se desfășoare în mod natural și să se adapteze de acolo.

Mitchel a participat la conversație spunând: „Am făcut o clasă de naștere, ceea ce a fost o greșeală pentru că am văzut o naștere reală și am spus„ Oh, Doamne ”. Merg cu ceea ce mi se pare potrivit. Și dacă am întrebări, atunci îi voi întreba pe oamenii care trec prin asta. ”

Saci au cântărit pentru a explica că acest stil de părinți se numește părinți intuitivi. Ea a explicat: „Adevărul este că părinții nu sunt - și niciodată nu ar putea fi - o întreprindere„ de mărime unică ”. Niciun produs sau stil de părinți unidimensional nu ar putea să se potrivească abilității și temperamentului unic de învățare al copilului dumneavoastră - sau „zona de confort” a propriului părinte ”.

În același sens, autorul  The Intuitive Parent, Stephen Camarata, dr., A explicat mai multe într-un articol cu  Psychology Today. El a spus: „Ceea ce este necesar este o abordare ușor adaptabilă și flexibilă a învățării pe tot parcursul vieții, care să se potrivească dvs. și copilului dvs. ... Părinții intuitivi își propun să armeze părinții cu încrederea și cunoștințele de care au nevoie pentru a renunța la îngrijorare și pentru a maximiza impactul benefic al timpului pe care îl au cu copiii lor. ”

El a continuat spunând că, din moment ce copiii le spun părinților în mod natural de ce au nevoie, părinții pot înțelege și răspunde intuitiv la indicațiile individuale ale copiilor lor, la fel cum se străduiesc Teigen și Mitchell. După cum a spus Mitchell, „Experiența și călătoria tuturor cu [maternitatea] este complet diferită. De aceea a fost important pentru mine să împărtășesc propria mea experiență, deoarece dacă cineva a avut un mod similar de a simți, se poate relaționa. ”

Teigen a fost de acord, spunând: „Unele zile sunt mai grele decât altele și căutați pe cineva care să vă spună că este bine să încuiați ușa băii pentru o dată. Ca și eu, vreau intimitate!” Pe cât de depreciat de sine sunt, simt că am doborât chestia cu mama. ”

Ce fel de stil parental preferi?