Pana la un an:dati-i repere copilului

Nu va faceti iluzii, micutii de aceasta varsta au inca tendinta de a se trezi de mai multe ori pe noapte.Dar, este deja momentul sa faceti dovada ca aveti metoda pentru a-i imprima obisnuinte bune de somn si, in special,pentru a-i permite sa readoarma fara a avea in mod sistematic nevoie de prezenta voastra.

Daca nu ati facut-o deja,instalati-I in camera lui, pentru a-I invata sa doarma singur.Pe parcursul noptii,cu siguranta el se va trezi si va incepe sa planga. Este un lucru normal si va trebui sa rezistati tentatiei de a sari din pat pentru a-I lua in brate.Acest Iucru va fi cu siguranta mai usor daca nu dormiti in aceeasi camera.

  • Dati-i repere care sa-i permita sa faca bine diferenta intre zi si ziua Iasati draperiile deschise, iar noaptea cand il culcati stingeti lumina si evitati sa o aprindeti din nou.
  • Nu raspundeti in mod sistematic la plansul lui nocturn dandu-i In caz contrar, exista riscul ca timp de mai multe luni sa se trezeasca in fiecare noapte pentru a cere de mancare.
  • Felicitati-I cand doarme toata noaptea. sa nu va inchipuiti ca este prea mic si nu intelege ca il incurajati. Aceasta nu poate decat sa-l ajute sa evolueze.
  • Nu il lasati sa adoarma pe voi ca un nou-nascut. Culcati-I in patutul lui si nu uitati sa ii spuneti „noapte buna” imediat ce simtiti ca adoarme. Nu il leganati si iesiti din camera lui fara a zabovi.