Originea ochiului de pe Dolar

Originea bancnotei Eye on dollar se întoarce la data de 4 iulie 1776. Ziua în care a fost semnată Declarația de Independență la Philadelphia, Pennsylvania. Congresmanul a decis ca declarația de independență să includă și un mare sigiliu. Ei doreau să aibă o modalitate de a semna documente guvernamentale esențiale, cum ar fi acordurile internaționale, și acest sigiliu trebuia să fie folosit pentru asta. Congresul a numit un Comitet al Marelui Sigiliu pentru a realiza un design de sigiliu pe două fețe, iar acum ambele părți ale Marelui Sigiliu figurează pe bancnota de un dolar.

Cum arată sigiliul?

Partea din față a sigiliului este un vultur pleșuș cu un scut în dungi. Și partea din spate arată ca o imagine a unui ochi deasupra unei piramide.

The Eye on the Pyramid a fost ideea lui Pierre Eugene Du Simitiere. A fost un artist priceput și a fost adus în comitet în 1776. El a ales Ochiul asupra Providenței pentru că a spus că este un simbol al binecuvântărilor lui Dumnezeu asupra SUA. Acesta a fost principalul gând din spatele simbolului Ochiul asupra piramidei, care este acum cunoscut. ca Ochiul Providenței. În 1782, Ochiul Providenței a fost ales pentru Marele Sigiliu.  

În 1935, bancnota a început să aibă simbolul Ochiului Providenței. Noile proiecte de lege au fost introduse din motive financiare și politice. Dolarul de argint a fost înlocuit cu bancnote de dolari.

Dar există un fapt interesant care a schimbat sensul Ochiului Providenței, de la Ochiul protector al lui Dumnezeu la a fi un simbol al Dumnezeului masonic. Adevărul este că președintele atunci când a fost introdusă bancnota de un dolar cu Ochiul Providenței a fost Franklin D.Roosevelt și era mason. Această coincidență duce la multe povești de conspirație în jurul bancnotei de un dolar și a Ochiului asupra piramidei.

Ochiul de pe piramidă nu este legat doar de masonerie, dar există și conspirații legate de noua Ordine Mondială. Cu toate acestea, ideea artistului din spatele Ochiului pe piramidă este mult mai clară în Marele Sigiliu.