Orase vechi din Orientul Mijlociu

  • Sâmbătă, 17 Iulie 2021
  • Turism
Orase vechi din Orientul Mijlociu Orase vechi din Orientul Mijlociu

Există atât de multe lucruri pe care Orientul Mijlociu le poate oferi călătorilor. Dacă vă interesează istoria și artefactele din trecutul îndepărtat, vă vor plăcea aceste vechi ruine care se află în Orientul Mijlociu, o țară cu o cantitate extraordinară de istorie.

PALMYRA (SIRIA)

Un oraș roman antic din Siria, la aproximativ 200 de kilometri nord de Damasc, Palmyra a fost odată o oprire vitală pentru comercianții de pe Drumul Mătăsii care traversează deșertul. Acum, găzduiește repere uimitoare, cum ar fi Ba'al, Marea Colonadă, teatrul roman și cetatea Qala'at Ibn Maan.

BAALBEK (LIBAN)

Situat în Liban, la aproximativ 80 de kilometri est de Beirut, Baalbek se traduce prin „orașul Soarelui”. Cel mai renumit pentru Templul lui Bacchus și colonadele înalte, Baalbek are o istorie lungă, povestită, fiind sub controlul egiptenilor, romanilor, imperiului bizantin, imperiului arab și Siriei înainte de a deveni parte a Libanului.

PERSEPOLIS (IRAN)

Sunt șanse destul de bune să fi auzit de Persepolis, capitala veche a dinastiei achemeniene din Persia (Iran). Din păcate, a fost jefuit și distrus de Alexandru cel Mare în 330 î.Hr. și abandonat în jurul anului 200 î.Hr. Când vizitați, asigurați-vă că verificați colonadele, Poarta tuturor națiunilor, Palatul Apadana, Sala Tronului și Mormintele Regilor.