Orașe din Europa pe care ar trebui să nu le ratezi

  • Duminică, 4 Octombrie 2020
  • Turism

Prefer mai mult City-brek-urile decât plimbările prin natură? Super! Ai o mulțime de destinație unde îți poți petrece fie un weekend liniștit și o săptămână întreagă plină de relaxare viață de noapte și de locuri parcă rupte din basme  cu prinți și prințesele lui Walt Disney. Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru alege orașul în care îți vei petrece următoarea ieșire împreună cu gașca de prieteni sau cu partenerul, acest articol este exact ceea ce ai nevoie. 

Iată câteva sugestii de orașe din Europa pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață.

1. Hamburg, Germania. Dacă te pasionează clădirile istorice și arhitectura din vremuri străvechi o încântare pentru privirea ta orașul acesta e ceea ce cauți. Aici Te bucuri de distracție pe cinste în unul din cele mai mari parcuri de distracție din Europa.

2. Cluj Napoca, România. Dacă totuși nu vrei să nu ai suficient timp să pleci din țară Te poți umple de energie și în orașul românesc vechi de mai mult de 1000 de ani. Clujul a devenit cunoscut mult mai mult în ultimii ani datorită festivalurilor de muzică Untold și Electric Castle dar chiar și în afara sezonului estival te poți bucura de frumusețea orașului. Dacă nu știi ceea ce să vizitezi te poți plimba prin Piața Unirii apoi poți vizita Castelul de Bauffy cunoscut în ultimii ani ca Electric Castle și lăsate purtat de povești istorice pe fiecare stradă a orașului.

3. Valencia, Spania.  Pe oricine ai intreba despre vizita lui în acest oraș va povesti ore întregi despre cât de mult se bucura să îl viziteze. Aici ai câteva obiective pe care ar fi bine să nu le ratezi. Vizitează orașul artelor și al științelor acest complex desprins din filme te va purta între o lume paralelă. Câteva zile în acest oraș te vor face să te îndrăgostești iremediabil de el.

Europa are multe orașe care abia așteaptă să te primească pe lângă cele trei de mai sus mai poți vizita la prețuri destul de rezonabile și Budapesta aici vei fi încântată privirea Cum mulțime de stiluri arhitecturale. Alt oraș plin de poveste este  VsaVeta, Malta, Liverpool, Regatul Unit dar mai ales Zagreb, Croația culorile vii ale clădirilor din acest oraș și îți vor capta interesul din prima clipă și te vor atrage făcând puteți să nu îți mai dorești să pleci.