Orașe din Europa pe care ar trebui sa le vizitezi

  • Luni, 10 Ianuarie 2022
  • Turism

Preferi mai mult City-brek-urile decât plimbările prin natură? Super! Ai o mulțime de destinație unde îți poți petrece fie un weekend liniștit sau o săptămână întreagă plină de relaxare ,viață de noapte și de locuri parcă rupte din basme cu prinții și prințesele lui Walt Disney.

Dacă ai nevoie de puțină inspirație pentru alege orașul în care îți vei petrece următoarea ieșire împreună cu gașca ta de prieteni sau cu partenerul/partenera ta, acest articol este exact ceea ce ai nevoie sa stii pentru a alege unele din cele mai frumoase locuri de pe batranul continent,Europa.

Iată câteva sugestii de orașe din Europa pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață.

1. Hamburg din Germania. Dacă te pasionează clădirile istorice și arhitectura din vremuri străvechi o încântare pentru privirea ta, orașul acesta e ceea ce cauți. Aici Te bucuri de distracție pe cinste în unul din cele mai mari parcuri de distracție din toata Europa. Orasul are peste 1.6 milioane de locuitori si este al doilea cel mai mare oras din Germania.

2. Cluj Napoca, România. Dacă totuși nu vrei să nu ai suficient timp să pleci din țară Te poți umple de energie și în orașul românesc vechi de mai mult de 1000 de ani. Clujul a devenit cunoscut mult mai mult în ultimii ani datorită festivalurilor de muzică Untold și Electric Castle dar chiar și în afara sezonului estival te poți bucura de frumusețea orașului. Dacă nu știi ceea ce să vizitezi te poți plimba prin Piața Unirii apoi poți vizita Castelul de Bauffy cunoscut în ultimii ani ca Electric Castle și lăsate purtat de povești istorice pe fiecare stradă a orașului.

3. Valencia, Spania. Pe oricine ai intreba despre vizita lui în acest oraș va povesti ore întregi despre cât de mult se bucura să îl viziteze. Aici ai câteva obiective pe care ar fi bine să nu le ratezi. Vizitează orașul artelor și al științelor acest complex desprins din filme te va purta între o lume paralelă. Câteva zile în acest oraș te vor face să te îndrăgostești iremediabil de el. Valencia este al treilea oras al Spaniei cu o populatia de peste 1.5 milioane de cetatenii.In Valencia verile sunt calde iar ierniele blande.

Europa are foarte multe orașe care abia așteaptă să te primească pe lângă cele trei enumerate mai sus, mai poți vizita la prețuri destul de rezonabile și Budapesta aici iti vei incanta privirea cu o mulțime de stiluri arhitecturale. Budapesta este cel mai mare oras din Ungaria si tot odata capitala tarii vecine.

Alt oraș plin de poveste este  Valletta din Malta, Liverpool din Regatul Unit dar mai ales Zagreb, Croația culorile vii ale clădirilor din acest oraș și îți vor capta interesul din prima clipă și te vor atrage făcând puteți să nu îți mai dorești să pleci.Orasul Zagreb este plin de instorie, este atestat documentar inca din anul 1094, populatia actuala a orasului croat este de aproximati 800 de mii de locuitori, este tot odata si capitala Croatiei.