Optiuni pentru epilarea definitiva

Optiuni pentru epilarea definitiva Optiuni pentru epilarea definitiva

Toata lumea are par pe corp, dar in functie de perioada anului sau de preferintele personale, poate vrei sa scapi de o parte din acesta. Contrar multor afirmatii de marketing, niciun tratament de epilare nu te poate scapa definitiv de par. Cu toate acestea, exista o varietate de moduri de a scapa de par timp de saptamani, luni sau perioade mai lungi de timp. In acest articol, sunt prezentate cele mai comune tehnici de epilare definitva, impreuna cu beneficiile, efectele secundare si eficienta fiecaruia.

Cat de repede creste parul?

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, parul de pe corp, in medie, creste in intregime in aproximativ o luna. Parul masculin tinde, de asemenea, sa creasca mai rapid decat parul feminin. Parul de pe cap poate creste aproximativ sase centimetri intr-un an. Anumiti factori pot afecta rata de crestere a parului, inclusiv nutritia, medicamentele si genetica. Rata cresterii poate incetini pe masura ce imbatranesti.

Cresterea parului este un proces complex care incepe adanc in foliculul de par. Parul depinde de sange pentru a se hrani, deoarece se indreapta spre suprafata pielii. Glandele sebacee (ulei) joaca, de asemenea, un rol important pentru mentinerea parului hidratat si sanatos.

Care sunt optiunile pentru epilare?

Rasul pur si simplu scapa de par la suprafata, motiv pentru care creste atat de repede. Smulgerea indeparteaza parul, precum si radacina, ceea ce ajuta la incetinirea regenerarii. Dar chiar si prin smulgere, parul va creste probabil in cateva saptamani.

Daca esti in cautarea unor solutii pentru epilarea parului pe termen mai lung, este posibil sa fie momentul sa iei in considerare alte tehnici de epilare a parului. Urmatoarele metode sunt clasificate in functie de capacitatea lor de a epila parul pentru cel mai lung timp.

Electroliza

Electroliza implica utilizarea frecventelor radio cu unde scurte distribuite prin ace fine plasate direct in foliculii de par. Intentia este de a distruge foliculul de par, astfel incat sa nu stimuleze cresterea noua a parului. Aceasta procedura trebuie facuta de un dermatolog sau un electrolog certificat.

Spre deosebire de alte optiuni de epilare a parului, electroliza este considerata o solutie permanenta de catre Sursa Administratiei Alimentelor si a Medicamentelor. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, vei avea nevoie de mai multe sedinte.

Majoritatea oamenilor au nevoie de o sedinta in fiecare saptamana sau doua. In functie de durata sedintei, costul este de obicei in jur de 100 de lei pana la 500 de lei pe sedinta.

Electroliza se poate face oriunde pe corp si functioneaza pentru majoritatea tipurilor de piele. Cel mai frecvent efect secundar este durerea si roseata cauzata de iritarea pielii. Reactiile adverse, dar grave, includ cicatrizarea si infectia de la ace, precum si keloidele (o supraaglomerare a tesutului cicatricial).

Epilarea parului cu laser

Epilarea cu laser este o alta optiune de indepartare a parului pe termen lung. La fel ca electroliza, acest tratament vizeaza foliculul pilos. Actioneaza prin deteriorarea foliculului cu lasere de caldura ridicata pentru a opri cresterea parului nou.

Potrivit Clinicii Mayo, epilarea cu laser se poate face oriunde pe corp, cu exceptia zonei oculare. Tratamentul tinde sa functioneze cel mai bine la persoanele cu tonuri ale pielii deschise, care au parul inchis la culoare.

La fel ca electroliza, epilarea cu laser necesita mai multe sedinte pentru cele mai bune rezultate. In functie de zona de epilare, este posibil sa ai nevoie de aproximativ patru pana la sase tratamente distantate intre patru si opt saptamani intre ele. 

In majoritatea cazurilor, epilarea dureaza cateva luni, iar in unele cazuri poate dura ani intregi. Cand parul se intoarce, de cele mai multe ori are o culoare mai fina si mai deschisa. Cu toate acestea, epilarea cu laser nu garanteaza epilarea definitiva a parului.

Cel mai frecvent efect secundar este iritatia pielii si roseata, dar acest lucru, de obicei, dispare dupa cateva ore. Acest tratament poate provoca, de asemenea, modificari temporare ale pigmentului, in special cu tonuri mai inchise ale pielii. Efectele secundare mai grave includ basici si cicatrici, dar acest lucru este rar.