Optimizarea unui site WordPress

  • Vineri, 29 Iulie 2022
  • Internet
  • Publicat de
Optimizarea site WordPress Optimizarea site WordPress

Optimizarea unui site WordPress este foarte importantă dacă îți dorești să ai performanțe cât mai bune: trafic, conversii, interacțiuni cu vizitatori și o rată mică de abandon. Recomandările includ o preocupare constantă pentru a afla care sunt cele mai recente elemente pentru a crește performanțele unui site WordPress. Recomandările vizează îmbunătățirea modului în care funcționează arhitectura WordPress (temă + pluginuri + bază de date) și optimizarea prezentării conținutului prin respectarea unor bune practici în administrarea site-ului. Obiectivele unei optimizări WordPress pot acoperi: obținerea unei viteze mai mari de încărcare a site-ului, un consum mai mic de resurse pe server, posibilitatea de a susține mai mult trafic.Dacă doriți să vedeți o creștere a traficului generat de website-ul dvs, atunci va trebui să acordați atenție celor mai bune practici.

Măsurile ce trebuie luate în privința unui site, mai ales un cazul platformei WordPress, sunt din ce în ce mai numeroase:

1. Realizați un test de performanță generală (periodic)

2. Îmbunătățiți viteza de încărcare a paginilor web

4. Aveți grijă ca platformele și extensiile să fie actualizate

5. Optimizați imaginile, grafica și fonturile

6. Reduceți dimensiunile fișierelor de tip Javascript și CSS

7. Instalați un plugin pentru WordPress caching

8. Faceți ordine în baza de date a platformei WordPress

9. Folosiți CDN-uri

10. Alte elemente pentru optimizare de avut în vedere:

  • verifică tema activă a site-ului și builderul folosit - performanțele de încărcare diferă de la tema la tema; cu cât team și builder-ul sunt mai complexe cu atat folosesc mai multe fragmente de cod și scripturi pentru a livra paginile web;.
  • utilizează cat mai puține pluginuri; recomandare: nu folosi un plugin pentru a instala codurile de tracking pentru aplicații cum ar fi: google analytics, google ads, facebook pixel, hotJar, etc;
  • testează compatibilitatea dintre tema, extensii si pluginuri; pentru majoritatea opțiunilor dorite exista cateva module care te pot ajuta însă nu toate sunt la fel de bune, sau nu toate funcționează la fel de bine cu tema activa pe site;
  • urmărește periodic scripturile externe - unele din ele pot cauza intarzieri de răspuns sau viteza de încărcare

Creșterea performanțelor unui site WordPress este în mare măsură condiționată de optimizarea temei alese, alegerea, instalarea și optimizarea și plugin-urilor necesare, comprimarea fișierelor care consumă resurse și creșterea viteza de încărcare. La fel de important este și să alegeți servicii de găzduire adecvate nevoilor și tipului afaceri, cu opțiuni de securizare și garantare a serviciilor în toate zonele vizate, fie ele naționale sau internaționale. Rețineți că siteurile create pe platforma WordPress necesită întreținere și actualizări periodice pentru a livra performanța și rămâne sigure.

Un site bine optimizat va genera și un trafic semnificativ din motoarele de căutare care va determina un angajament mai bun și interacțiuni mai multe din partea vizitatorilor (număr vizite și vizitatori, vizualizare pagini, înscriereri la newslettere, cereri de oferte, comenzi sau solicitări de informații, etc).