In promovarea unei afaceri un pas important este optimizarea SEO. Pentru un start-up sau o afacere care are deja experienta de cativa ani, promovarea in mediul online este un element cheie. Care sunt pasii de urmat? Cat timp si cat costa o astfel de promovare a afacerii? De unde incepem optimizarea SEO?
Toate aceste intrebari isi au raspuns cu ajutorul unui expert in domeniul marketing-ului online. O companie care se ocupa cu promovarea brand-urilor stie care sunt canalele de urmat pentru a face dintr-un brand nou, o marca populara si de incredere.
Promovarea unei afaceri in mediul online incepe cu creare unui website de prezentare (sau a unui magazin online). In cazul in care aveti deja website-ul de prezentare construit trebuie sa treceti la pasul social media. Orice afacere are nevoie de prezente pe toate canalele de social media pentru a se promova.
Optimizarea SEO – cautare cuvinte cheie
Dupa setarea conturilor de social media, urmeaza faza de optimizare. Ce optimizam ? Optimizarea SEO se face peste tot unde exista continut scris despre afacerea noastra. Facem SEO pe site-ul afacerii noastre, dar optimizam si profilele de social media. Cum optimizam? Folosim diverse unelte pentru a identifica cuvintele cheie si expresiile cele mai folosite de utilizatorii Google pentru a cauta produse sau servicii oferite de noi.
Cautarea cuvintelor cheie este o etapa cruciala si necesita timp si atentie din partea expertului care se ocupa cu optimizarea. Daca pornim de la cuvinte cheie care nu sunt bune pentru nisa afacerii noastre, rezultatele vor fi slabe. Cum ne dam seama daca cuvintele cheie sunt cele mai potrivite? Un criteriu bun este volumul de cautare. In cazul in care exista un volum mare de cautare pentru cuvantul sau expresia cheie, stim ca sunt multe persoane care cauta acel produs (sau serviciu) in mediul online.
Optimizarea SEO – auditul website-ului
Atunci cand avem de optimizat SEO un website cu vechime trebuie sa analizam statusul actual al website-ului. Inainte de orice etapa de optimizare, trebuie inteles care este statusul pe site. Analizam website-ul din punct de vedere seo on page si seo off-page. Seo on page se refera la linkurile interne, la continutul scris, la meta titluri si la meta descrieri. Sunt multe elemente care intra in sectiunea de seo on page.
Urmeaza analiza seo off-page. In afara site-ului analizam daca avem linkuri externe catre alte platforme, si care este calitatea acestor linkuri. De multe ori avem impresia ca website-ul nostru este link-uit cu multe platforme puternice. Insa, dupa analiza off page aflam ca scorul spam al acelor platforme este unul ridicat si nu primim nimic benefic prin legatura cu acele website-uri.