OfferUp elimină toate produsele igienizatoare de mână, hârtie igienică, măști de protecție și dezinfectarea produselor

OfferUp, un concurent Craigslist, elimină toate produsele igienizatoare de mână, hârtie igienică, măști de protecție și dezinfectarea produselor pentru a descuraja vanzarea produselor la prețuri mari în timpul crizei coronavirusului

Această mișcare este menită să descurajeze utilizatorii a vanda cu preturi foarte mari și de a profita de oameni în timpul crizei coronavirusului.

OfferUp este un concurent Craigslist și eBay care a avut 44 de milioane de utilizatori din iulie 2019.

OfferUp a declarat, vineri, că intenționează să elimine toate igienizatoarele de mână, hârtie igienică, măști de protecție și dezinfectarea produselor din aplicația și site-ul său web, indiferent de preț.

OfferUp, un concurent Craigslist și eBay care permite utilizatorilor să vândă bunuri second-hand, a declarat Business Insider despre planurile de vineri, după anchete anterioare despre eforturile companiei de a opri utilizatorii de la sa vanda aceste produse mult mai scump decat sunt ele in mod normal. 

"De când a fost luată decizia astăzi, suntem încă în proces de eliminare a acestor articole, așa că este posibil să le vedeți pe piață pentru o perioadă nedeterminată până când sunt eliminate", a spus un purtător de cuvânt al OfferUp.

Încă vineri după-amiază, o căutare rapidă a hârtiei igienice în zona Seattle - una dintre cele mai afectate regiuni ale țării pe fondul pandemiei COVID-19 și unde se bazează OfferUp - a scos rezultate cu utilizatori care vând produse pentru cel puțin dublă prețul de vânzare cu amănuntul.

„Dezinfectant de mână, hârtie igienică, măști de protecție și obiecte de dezinfectare” se alătură listei de articole interzise OfferUp, despre care OfferUp spune că elimină activ de la sine și invită, de asemenea, utilizatorii să raporteze. OfferUp a interzis anterior orice obiecte care pretindeau prevenirea sau vindecarea bolii cauzate de coronavirus.

De asemenea, Amazon lucrează pentru a urmări vânzătorii terți care profită de clienții preocupați de coronavirus, arătând cum platformele de vânzare cu amănuntul online se străduiesc să țină pasul cu comportamentul prădător pe platformele lor pe măsură ce pandemia continuă.

În cursul zilei de vineri, OfferUp a declarat că a eliminat activ elementele cu „prețuri care sunt în mod clar umflate peste valoarea de piață standard” și că echipa sa de anchetă lucrează cu agențiile de ordine din întreaga SUA pentru a investiga vanzarea acestor produse la preturi de specula.

"Pot fi întreprinse acțiuni suplimentare, inclusiv blocarea utilizatorilor și / sau trimiterea lor la aplicarea legii pentru infracțiuni grave sau repetate", a spus purtătorul de cuvânt.