Oamenii atrăgători se bucură de mai mult succes în viață?

  • Duminică, 21 August 2022
  • Diverse

Există o presupunere comună că oamenii atractivi au mai mult succes decât persoanele cu aspect mediu sau neatractive. Mulți se întreabă dacă există vreo dovadă științifică în spatele acestei presupuneri. Sau este doar un mit? 

Să săpăm puțin mai adânc pentru a ajunge la rădăcina acestei întrebări, nu? 

Daniel Hamermesh, economist la Universitatea Texas din Austin, a scris o carte intitulată „Frumusețea plătește: de ce oamenii atractivi au mai mult succes”. Potrivit cercetărilor sale, oamenii atractivi câștigă, în medie, cu aproximativ 3%-4% mai mult decât persoanele neatractive. Oamenii frumoși sunt, de asemenea, mai probabil să fie angajați în comparație cu candidații mai puțin atractivi, cu abilități și medii similare. Studiile au arătat că directorii executivi ai companiilor mai mari și de succes sunt adesea mai atractivi decât cei din companiile mai mici care plătesc salarii mai modeste. 

Oamenii atractivi se descurcă mai bine la interviurile de angajare

A existat un studiu interesant al cercetătorilor de la Universitatea Rice și publicat în Journal of Applied Psychology. Potrivit studiului, solicitanții de locuri de muncă cu pete faciale, cicatrici sau desfigurații au fost mai puțin probabil să obțină locul de muncă decât cei fără. 

Intervievatorii, care au fost atât de distrași de imperfecțiunile și aspectul solicitanților, și-au amintit mai puțin despre acreditările lor și i-au evaluat ca fiind mai puțin calificați decât candidații mai atractivi. Aceasta înseamnă că trăsăturile feței contează atunci când vine vorba de succes la locul de muncă.

Intervievatorii își vor aminti probabil acreditările dacă nu există defecte fizice, pete faciale sau orice desfigurare care să le distragă atenția. 

Oamenii atractivi câștigă mai mulți bani în anumite industrii

În industriile care se confruntă cu clienții, cum ar fi vânzările, oamenii atractivi închid mai multe tranzacții și câștigă comisioane mai mari decât angajații cu aspect mediu. În plus, multe companii cu manageri de angajare bărbați au șanse mai mari să angajeze femei frumoase. Acești candidați atractivi obțin salarii mai mari și pentru aceeași poziție. 

Știați că există bărbați și femei mai atrăgătoare care lucrează ca însoțitori de bord, barmani, serveri de restaurante și profesioniști media? Acest lucru, în teorie, îi exclude pe cei mai puțin atractivi din aceste domenii. 

Conexiunea Aspect-încredere

Oricât de dificil este de acceptat, societatea noastră tratează oamenii frumoși mai bine decât îi fac pe janes și joe obișnuiți.  

Oamenii sunt mai prietenoși cu indivizii atractivi. În plus, le extind privilegii pe care oamenii nu le oferă de obicei persoanelor mai puțin atractive. Datorită unui tratament și privilegii mai bune, oamenii frumoși își dezvoltă în mod natural încrederea în sine. Acest lucru le permite să se miște prin viață puțin mai liber. În plus, încrederea lor se traduce la locul de muncă, unde este mai probabil să fie evaluați favorabil de către angajatori, ceea ce duce la salarii mai mari. 

 Potrivit  Societății Americane de Psihologie , oamenii atractivi sunt percepuți a fi mai sociali și mai caldi. Mulți oameni îi văd, de asemenea, ca fiind sănătoși din punct de vedere mental și dominanti (în cazul bărbaților) decât oamenii mai puțin atractivi. Este important de menționat că aceste percepții încep din copilărie.

Oamenii consideră adesea copiii fermecați mai deștepți, mai buni și mai bine comportați decât colegii lor. Profesorii tind să-i favorizeze pe acești copii, să-i evidențieze pentru mai multe privilegii și să-i împingă mai mult din punct de vedere academic.

La rândul lor, acești copii atrăgători își dezvoltă abilitățile sociale și încrederea mai mult decât colegii lor de clasă cu aspect mediu. Până la vârsta adultă, au deja un avans la locul de muncă și în viață. 

Femeile atractive sunt mai căutate ca partenere romantice

Femeile atractive, care probabil au avut o viață de avantaje legate de frumusețea lor, au mai multe șanse să se bucure de succes în căutarea partenerilor romantici. Într-un studiu realizat de Universitatea Chapman, 92% dintre bărbații chestionați au enumerat „aspectul” drept unul dintre cei mai importanți factori în compatibilitatea pe termen lung cu un partener. Doar 84% dintre femeile studiate au răspuns la fel. În plus, femeile frumoase au mai multe șanse să aibă parteneri cu venituri mai mari, sporind potențialul de câștig al ambelor părți în timp. 

Oamenii atrăgători au privilegii pe care simple Janes și Joes nu le experimentează

Știați că persoanele atractive sunt mai puțin susceptibile de a fi condamnate pentru infracțiuni și sunt mai susceptibile de a  primi sentințe mai ușoare  atunci când sunt condamnate? Un alt fapt distractiv este că bebelușii de doar câteva zile  preferă să se uite la fețe frumoase decât la cele simple. În plus, copiii au mai multe șanse să aibă încredere în adulții atrăgători decât în ​​cei neatractiv. 

Întrebarea dacă oamenii atractivi au mai mult succes are un răspuns ușor. Da. Dacă își joacă cartea corect, sunt. 

De asemenea, au mai multe șanse să fie tratați bine în viață - începând din copilărie. Acest lucru îi pregătește pentru o viață de succes, ducând la note mai mari la școală, oportunități mai bune pentru stagii, relații profesionale și locuri de muncă. În plus, ei sunt, de asemenea, mai capabili să se bucure de relații romantice, ceea ce poate duce la succesul profesional. 

Privilegiul  drăguț  este real în societate, iar oamenii atractivi vor avea întotdeauna un avantaj atunci când vine vorba de navigarea prin lume.