O zi in Santorini

  • Miercuri, 11 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Santorini Grecia Santorini Grecia

Ca de obicei, nu exista cel mai bun moment pentru a vizita Santorini. Totul depinde de propriile nevoi si preferinte si, desigur, de bugetul dvs. Vrei sa economisesti niste bani pe cazare?

Vizitati Santorini iarna, cand vizitatorii sunt putini si hotelurile sunt nevoite sa isi reduca tarifele. Daca doriti sa petreceti ceva timp pe plaja si sa faceti inot / snorkeling, va trebui sa vizitati intre mai si septembrie, cel mai bun moment absolut pentru a vizita Santorini cand vine vorba de vreme.

Cu toate acestea, iulie si august sunt alegeri relativ slabe in cazul in care urasti multimile.

Consulta harta Grecia online pentru a putea cunoaste pozitionarea celor mai importante obiective turistice.

Vizitati Akrotiri mai intai

Situat in apropierea varfului de sud al insulei Santorini, orasul preistoric Akrotiri este una dintre cele mai importante asezari descoperite pe insula. Se remarca prin epoca sa, anterioara perioadei miceniene, cand grecii au ajuns pentru prima data pe Santorini.

Vechiul Akrotiri este o asezare din epoca bronzului, apartinand civilizatiei cretene timpurii, dovada fiind sistemul distinctiv de scriere (liniar A). Exista dovezi de locuire datand la sfarsitul neoliticului, in jurul valorii de 4 - lea mileniu i.Hr..

Asezarea a fost foarte avansata, cu un sistem de drenaj complex si cladiri sofisticate cu mai multe etaje ale caror numeroase picturi murale si mobilier magnific indica faptul ca orasul este foarte puternic, prosper si bine conectat.

Multe dintre artefacte sunt bine conservate, deoarece au fost ingropate in cenusa vulcanica dupa o puternica eruptie din secolul al XVI- lea i.Hr., care a distrus orasul, pastrand picturi de perete si obiecte de zi cu zi de nepretuit.

Astazi, Akrotiri este un oras minor, usor la nord de situl arheologic. Puteti parca la mica parcare in apropierea Muzeul Akrotiri, la o scurta plimbare de sapaturile.

Atat situl arheologic, cat si muzeul se deschid la ora 8, asa ca incercati sa ajungeti acolo cat mai devreme posibil pentru a avea sansa de a explora situl, care aminteste in multe privinte de Pompei, care este mai faimos, in ciuda faptului ca este mai recent.

Verificati Plaja Rosie

Vizitarea plajei rosii este adesea promovata ca fiind unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Santorini si pentru un motiv bun. Cea mai faimoasa si probabil cea mai pitoreasca plaja de pe insula este situata la aproximativ 1 km sud-vest de orasul preistoric Akrotiri.

Puteti ajunge pe jos in 12 minute sau mai putin sau puteti merge cu masina la Biserica Ortodoxa Sfantul Nikolaos din apropiere, o biserica destul de mica, ai carei pereti albi si ferestre albastre se evidentiaza pe stancile intunecate din fundal.

Luati calea scurta din jurul pelerinei si veti ajunge la Red Beach, o priveliste unica datorita culorii sale rosii dominante, inconjurata de roci vulcanice masive spalate de apele albastre adanci, cristaline.

Plaja este putin turistica, dar este destul de adapostita, cu multa umbra datorita orientarii sale, ceea ce inseamna ca nu se incalzeste la fel ca si alte locuri de pe insula. Daca doriti sa faceti o baie, acesta este un loc minunat, mai ales inainte de a se aglomera mai tarziu in timpul zilei.