O zi in parcul Herastrau, Bucuresti

Herastrau Herastrau

Herastrau a fost pus in perioada 1930-1936 in ceea ce a fost pana atunci, in principal, in jurul lacului. Muzeul Satului care ocupa o mare parte din Herastrau este una dintre cele mai populare atractii ale orasului, a fost creat in acelasi timp.

Lacul fusese o promenada populara inca de la sfarsitul secolului XIX, insa, pentru clasa inalta a Bucurestiului. Mai mult, resedinta familiei regale a Romaniei, Palatul Elisabeta, se gaseste in interiorul parcului Herastrau.

In primele zile, parcul purta numele regelui Carol al II-lea. Numele Herastrau este folosit in general inca de la inceputul anilor '60.

Ofera o multitudine de activitati: puteti inchiria o barca, inchiriati o bicicleta, vizitati gradina japoneza sau puteti avea un burger la Hard Rock Cafe.

Localizati parcul pe harta Bucuresti strazi si afla care sunt mijloacele de transport cu care poti ajunge la una din intrarile sale.

Arcul de Triumf

Aproape de Muzeul Satului, va veti intreba daca sunteti inca in Bucuresti sau poate la Paris. Arcul de Triumf a fost ridicat in 1922 si este intr-adevar o versiune mai mica a celui pe care il veti vedea (sau l-ati vazut deja) la Paris. Puteti urca pe scari pana in varf si puteti admira orasul de sus, in special despartirea dintre parcul verde si zona Primaverii.

Casa presei libere

Un edificiu impresionant care se afla in partea de nord a orasului, din 1956, Casa Scanteii (asa cum este inca cunoscuta) a fost proiectata de arhitectul Horia Maicu.

Cladirea este o replica mai mica a Universitatii Lomonosov din Moskow, Rusia. intre 1956 si 1989, Casa Presei Libere a gazduit aproape toate presele din capitala Romaniei. Astazi, Casa Presei Libere indeplineste cam aceeasi functie, iar aripa sudica este acum casa Bursei de Valori Bucuresti.

Beraria H

Beraria H se afla in parcul Herastrau si este locul in care vii sa te bucuri de muzica de calitate LIVE, pentru a-ti vedea artistii dragi, atat la nivel national, cat si international. De asemenea, mancarurile sunt absolut delicioase alaturandu-se multe tipuri de bere si alcool. Cu alte cuvinte, este locul in vei petrece cu siguranta o seara memorabila.

De la spectacole de cabaret si magia concertelor celor mai cunoscuti artisti din Romania si nu numai. Beraria H este o supradoza de distractie si de bucurie care nu se termina niciodata!

Exista o multime de locuri pentru a manca si bea in parc. Pe partea de vest a lacului, cel mai bun loc pentru a merge este Hard Rock Cafe, in timp ce in cealalta parte (pe Soseaua Nordului) exista un intreg sir de restaurante excelente, de lux.