O zi in Geneva, Elvetia

  • Miercuri, 28 Octombrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
O zi in Geneva, Elvetia O zi in Geneva, Elvetia

In ultimii ani, fotografiile incantatoare ale Elvetiei au inundat internetul, inspirand oamenii din intreaga lume cu imagini uluitoare ale unor pajisti verzi, varfuri ascutite alpine acoperite de zapada, cabane montane, plimbari fascinante cu trenul si orase fermecatoare care par sa fie prinse in timp.

Cu toate acestea, Elvetia a fost o destinatie favorita cu mult inainte de ascensiunea pe internet si selfie-uri auto-absorbite Instagram cu citate de inspiratie. Pentru a te inspira asupra locurilor de vizitat si cum poti ajunge la ele acceseaza harta Europa.

Geneva a fost intotdeauna unul dintre orasele cele mai fara efort, fara pretentii, ale tarii. Cel mai populat oras din Romandy, partea francofona a Elvetiei, Geneva este depasita doar de Zurich in ceea ce priveste dimensiunea, in timp ce poate concura cu siguranta cu cei mai buni din Europa atunci cand vine vorba de farmec si numarul mare de repere istorice si atractii turistice.

Daca intentionati sa vizitati Elvetia, incepeti cu Geneva si aflati de ce a fost numit „Cel mai bun oras european pentru tururi de weekend” de World Travel Awards, plasandu-l printre cele mai bune destinatii de oriunde din lume.

Care este cel mai bun moment pentru a vizita GENEVA

Desi exista o multime de lucruri de facut in Geneva in fiecare anotimp, anumite perioade fac cu siguranta mai usor sa va bucurati de atractii si sa experimentati mai mult din ceea ce orasul si zona inconjuratoare au de oferit.

De exemplu, perioada din iunie pana in august, desi este foarte ocupata, este absolut imbatabila daca doriti sa faceti o croaziera pe lacul Geneva sau sa experimentati cele mai importante festivaluri ale orasului, Lake Parade in iulie si Fêtes de Genève in august.

Dupa vara, temperaturile scad destul de repede. Totusi, temperaturile de toamna sunt destul de usoare si se situeaza de obicei intre 10 si 12 grade Celsius.

Daca doriti sa evitati multimea, atunci acesta este cel mai bun moment pentru a vizita Geneva. Iarna si inceputul primaverii au, de asemenea, avantajele lor. Desi va puteti astepta la temperaturi sub zero, inrautatite de vanturile reci care sufla din lacul Geneva, este cel mai bun moment pentru schiat in apropierea regiunii Jungfraujoch.

Acest sezon se confrunta cu trei perioade scurte de cresteri ale preturilor si cu tarife hoteliere mai mari, in principal in perioada Craciunului si a Pastelui. Sfarsitul primaverii (mai-iunie) este, in anumite privinte, similar cu toamna, cu temperaturi placute si preturi mai bune in comparatie cu sezonul turistic de varf.

CATEVA FAPTE DESPRE GENEVA

Multe orase europene sunt cunoscute pentru istoria lor bogata si originile antice, iar Geneva nu face exceptie, primele inceputuri ale orasului datand de mai bine de patru milenii.

Ca destinatie turistica, Geneva este cunoscuta mai ales pentru arhitectura sa superba, numeroasele monumente si muzee si gradinile ingrijite si retragerile botanice. Natura a jucat intotdeauna un rol simbolic important la Geneva.

De exemplu, de secole in urma, venirea primaverii a fost anuntata oficial imediat ce prima frunza infloreste pe castanul oficial al orasului.

Desi exista mai multe exceptii, acest lucru se intampla de obicei in martie. Un alt exemplu este Gradina Engleza din Geneva, care gazduieste cel mai mare ceas de flori din lume. 6.500 de flori „Ceas” infloresc toate in momente diferite, ceea ce face un mod destul de unic de a masura trecerea timpului.