Toți angajații vor să fie promovați - adică urcarea pe scară a fost întotdeauna pe tabloul de viziune al fiecărui lucrător. Cu toate acestea, când lucrurile nu merg conform planului și ești brusc retrogradat, se poate simți ca sfârșitul lumii.
A fi retrogradat este exact opusul a ceea ce ți-ai dorit. La urma urmei, vrem mereu să urcăm și să avansăm - pentru ca cariera noastră să aibă o traiectorie ascendentă, pe scurt. Dar, din nou, viața este uneori dură și neașteptatul se poate întâmpla oricând.
Pentru a spune direct, retrogradarea este atunci când munca, responsabilitățile, titlul sau salariul tău suferă o retrogradare. Deși poate părea puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, este destul de frecvent la locul de muncă.
Potrivit unui sondaj recent, cele mai frecvente motive pentru retrogradare includ retrogradarea voluntară, lipsa de succes în funcție, restructurarea organizațională și performanța slabă . Poate părea sfârșitul carierei, dar există modalități de a vă întoarce pe drumul cel bun.
Eul și încrederea dvs. sunt cel mai probabil spulberate după ce s-a produs o retrogradare. Ce am făcut greșit? Lucrările mele nu erau destul de bune? Eforturile mele au fost inferioare?
Cu orice tip de muncă, reziliența parcurge un drum lung și, pentru a atinge acest lucru, trebuie să aveți un grup de sprijin puternic care vă poate ajuta să vă reconstruiți încrederea . Sprijiniți-vă pe colegii sau mentorul dvs. în acest timp de încercare și căutați confort în cuvintele lor de înțelepciune.
MOTIVUL RETROGRADĂRII
Prima întrebare pe care vrei să o pui după ce ai fost retrogradată este „De ce?” Dacă șeful tău nu ți-a explicat de ce era necesară retrogradarea, ai dreptul să întrebi.
Nu este nimic în neregulă cu întrebarea, deoarece retrogradările nu se întâmplă cu TOȚI angajații - acest lucru înseamnă că trebuie să existe un motiv imens în spatele acestei decizii. Cu toate acestea, în așteptarea unui răspuns, trebuie să fiți pregătit și să primiți critici.
Acest lucru vă poate afecta mândria și ego-ul, forțându-vă să deveniți defensivi. Menținerea capului rece și analizarea situației într-o imagine mai amplă vă vor ajuta să înțelegeți.
După ce ați auzit motivele retrogradării, veți dori cu siguranță să vă împachetați lucrurile și să ieșiți pe ușă. Respiră însă și concepe un plan care să abordeze cele mai slabe puncte. Gândiți-vă la modul în care veți arăta că sunteți încă o parte valoroasă a echipei și nu una prescindibilă.
În sfârșit, acesta este timpul dvs. pentru a decide dacă veți rămâne sau nu în companie. Acest lucru este important mai ales atunci când motivul pentru care ai fost retrogradat este în afara controlului tău.
De exemplu, dacă salariul dvs. a primit o reducere din cauza câștigurilor reduse ale companiei, poate fi timpul să reevaluați.