Numeroasele beneficii ale vinului fără alcool

  • Luni, 13 Februarie 2023
  • Familie
  • Publicat de
Beneficii ale vinului fără alcool Beneficii ale vinului fără alcool

Auzim de ani de zile despre beneficiile pentru sănătate ale vinului, cu condiția să fie consumat cu moderație. Dar nu vă lăsați înșelați: nu există nicio cantitate de alcool care să fie benefică pentru sănătate.

De fapt, beneficiile vinului nu provin din alcool, ci din substanțele antioxidante prezente în mod natural în struguri.

Prin urmare, vinurile fără alcool sunt mai benefice pentru sănătate, deoarece păstrează calitățile strugurilor fără a avea drept contrapartidă efectele etanolului (alcool etilic).

 

De ce este vinul fără alcool benefic pentru sănătate?

Beneficiile vinului fără alcool (și, într-o mai mică măsură, ale vinului alcoolic) provin din substanțe numite polifenoli.

Aceste substanțe au proprietăți benefice pentru organism, deoarece protejează celulele de toxine și de radicalii liberi, care sunt responsabili de îmbătrânirea celulară.

De exemplu, una dintre aceste substanțe, resveratrolul, este cunoscută pentru că contribuie la sănătatea cardiovasculară și protejează celulele. Pe lângă struguri, se găsește și în alte fructe, cum ar fi arahidele, murele și afinele.

 

Proprietăți benefice ale vinurilor fără alcool

Datorită prezenței polifenolilor în struguri și a absenței alcoolului, proprietățile vinurilor 0,0% sunt numeroase.

 

Acestea previn bolile cardiovasculare

Vinul fără alcool, în special vinul roșu, este bogat în vitamina E, care ajută la curățarea sângelui și a vaselor de sânge, îmbunătățind astfel sănătatea cardiovasculară.

 

Ajută la scăderea colesterolului

Deși este posibil să nu fie la fel de eficient ca un medicament în sine, un vin fără alcool reduce așa-numitul colesterol rău.

 

Vinul fără alcool previne îmbătrânirea

Așa cum am mai spus, polifenolii au proprietăți antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea și deteriorarea lor.

 

Vinurile fără alcool cresc nivelul de omega-3

Numeroase studii au arătat că băutorii obișnuiți de vin fără alcool sau cu alcool au o concentrație mai mare de acizi grași Omega 3 în sânge.

 

Protejează pielea de radiațiile solare

Un alt beneficiu al vinului fără alcool este protecția pielii împotriva razelor ultraviolete. Luptând împotriva radicalilor liberi, celulele pielii sunt mai bine protejate de efectele nocive ale acestui tip de radiații.

 

Creșterea nivelului de endorfine

Cel mai bun beneficiu al vinurilor nealcoolice! S-a dovedit că consumul de vin produce endorfine în organism, care sunt hormonii care ne fac să ne simțim fericiți.

 

Este mai benefic un vin roșu sau un vin alb?

Atât vinul roșu, cât și cel alb sunt benefice pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, soiurile de struguri pentru vin roșu au o concentrație mult mai mare de polifenoli decât strugurii albi.

De fapt, se estimează că un pahar de 150 ml de vin roșu este echivalent cu 12 pahare de vin alb (și 3 pahare de bere).

Pe de altă parte, cantitatea de polifenoli din struguri poate varia și în funcție de climă, sol, momentul recoltării, procesele la care sunt supuși strugurii etc.

Din toate aceste motive, nu există nicio îndoială cu privire la proprietățile fantastice ale vinurilor (atât vin roșu, cât și vin alb), cu atât mai mult dacă sunt fără alcool.

Acestea sunt total sănătoase (lăsând la o parte chestia cu "moderația") și păstrează cea mai autentică aromă a strugurilor, acei mici protectori cărora le datorăm atât de mult...