Numai spune aceste lucruri copilului si el va fi mai puternic metal

Puterea mentală poate fi interpretată greșit. Uneori, cuvintele tale pozitive despre ceva ce au făcut sau nu au putut să se transforme într-un mesaj toxic pentru copiii tăi.

În ciuda intențiilor voastre bune, cuvintele pot afecta sănătatea mintală a copiilor dvs. într-un fel. La fel ca atunci când un tată spune că este mândru de fiul său pentru că este atât de puternic doar pentru că nu a plâns când a murit bunica lui. Plânsul nu este un semn de slăbiciune. Ar fi nevoie de mai mult curaj pentru a sparge și a plânge, mai degrabă decât pentru a-l păstra îmbuteliat în interior.

A fi puternic din punct de vedere mental înseamnă că ești conștient de emoțiile tale și știi cum să le exprimi sănătos - cum ar fi plânsul când te simți în jos. Cuvintele tale pot avea un impact uriaș asupra copiilor tăi. Deci, dacă nu sunteți atenți, ați putea spune lucruri care în cele din urmă ar insufla obiceiuri nesănătoase. Acest lucru i-ar putea împiedica să-și dezvolte forța mentală, de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim.

Dacă ești vinovat că ai spus aceste cinci afirmații copilului tău, atunci ar putea fi necesar să faci schimbări simple la obiceiurile tale parentale.

"OPRI DIN PLÂNS"

Din nou, nu este nimic în neregulă cu plânsul. Este un mod sănătos de a arăta emoții. Majoritatea adulților care își găsesc scuze când încep să se rupă au fost, probabil, învățați la o vârstă fragedă că plânsul este rău.

Cu toate acestea, aruncarea de tantrum este o poveste diferită. Părinții ar trebui să încerce să corecteze comportamentul inadecvat explicându-le copiilor că deranjarea altor persoane nu este în regulă. Nu uitați să reglați acțiunea, nu emoția.

"CALMEAZA-TE"

Când părinții le spun copiilor să se liniștească, este în mare parte din frustrarea lor, deoarece vor să se oprească. De cele mai multe ori, nu creează un sentiment de pace.

Acest lucru poate fi enervant pentru majoritatea părinților, dar gândiți-vă la asta ca la modul în care copilul dumneavoastră vă spune că sunt supărați. În loc să le spuneți să se calmeze, învățați-i ce pot face pentru a înțelege lucrurile. Vrei să știe ce să facă ori de câte ori nu ești prezent.

"NU E MARE LUCRU"

Dacă copilul tău este îngrijorat de un recital care urmează sau este preocupat de un prieten despre care consideră că este supărat pe el, nu-ți discredita îngrijorările spunând că nu este mare lucru. Este o afacere mare pentru ei.

Ceea ce încearcă să vă spună este că vor să îi ajutați să facă față acestor emoții . În loc să insistați că nu ar trebui să fie preocupați, învățați-i abilități pentru a face față suferinței.

„TOTUL VA MERGE BINE”

În calitate de părinte, ați dori să vă liniștiți în permanență copiii că lucrurile sunt în regulă și nu li se va întâmpla nimic rău. Cu toate acestea, nu este tot timpul ca totul să fie în regulă.

Trebuie să accepți faptul că nu-ți poți proteja copiii de toate greutățile și tragediile. Trebuie să le înfrunte singuri, pentru că asta este o modalitate prin care pot învăța. Doar asigurați-vă că le oferiți abilitățile necesare de coping .

„EȘTI CEL MAI DEȘTEPT COPIL DIN ÎNTREAGA ȘCOALĂ”

Laudele exagerate pot face mai mult rău decât bine. Ați dori să vă păstrați laudele autentice. Concentrați-vă mai mult pe efortul pe care l-au făcut pentru a-și atinge realizarea în loc de rezultate. În acest fel, ei vor ști că le prețuiți efortul indiferent de rezultat.

Dacă îți lauzi copiii doar când au realizat ceva, s-ar putea să simtă că vor câștiga cu orice preț, chiar dacă înseamnă că trebuie să înșele sau să rănească alte persoane. De asemenea, ar putea crede că sunt demni de laudă doar atunci când excelează, așa că nu se vor deranja să încerce ceva care ar putea eșua.