Nu va casatoriti daca nu sunteti siguri de aceste 12 lucruri!

Casatoria este aceasta institutie frumoasa bazata pe iubire si sprijin, care uneori se transforma intr-o uniune bazata pe treburi si responsabilitati. Tindem sa uitam ce inseamna casatoria – inseamna iubire, sprijin, rabdare, responsabilitate si o multime de compromisuri.

Daca sunteti intr-o relatie serioasa si aveti indoieli sa faceti urmatorul pas, am compilat o lista de lucruri de care fiecare cuplu trebuie sa fie sigur. Nu te casatori daca nu esti sigur de aceste 14 lucruri!

1. Nu te casatori daca nu-ti poti numi sotul / sotia cel mai bun prieten.

2. Nu te casatori daca nu esti sigur ca aceasta persoana te poate auzi cu adevarat si ca ambii impartasiti o limba comuna; aceasta limba se numeste intelegere.

3. Nu te casatori daca nu esti sigur ca iti iubesti partenerul suficient pentru a face sacrificii si ca esti fericit sa le faci pentru el.

4. Nu te casatoriti decat daca vezi acea stralucire in ochii lui cand te vede.

5. Nu va casatoriti din motive gresite, cum ar fi senzatia ca imbatranesti sau ca nu poti gasi pe nimeni altcineva. Multi oameni pe care i-am intalnit au spus asta de o mie de ori, dar au ajuns sa intalneasca pe cineva mai bun pentru ei, asa ca nu subestima puterea destinului.

6. Nu te casatori daca nu poti fi tu insuti in preajma lui, sau daca nu e el insusi in preajma ta.

7. Nu te casatori pentru sex, casatoreste-te pentru iubire. Casatoriile construite pe legaturile emotionale tind sa dureze mai mult!

8. Nu te casatori daca nu esti pregatit pentru responsabilitate si partenerul tau este gata sa o impartaseasca in mod egal cu tine.

9. Nu te casatori daca nu esti sigur ca vrei ca copiii tai sa creasca ca sotul/sotia ta.

10. Nu te casatori daca nu esti sigur ca sotul tau iti va sterge lacrimile si te va ajuta sa-ti revii ori de cate ori ai nevoie.

11. Nu te casatori daca crezi ca esti mai bun decat el, sau simti ca este mai bun decat tine. Veti trai intr-o lupta constanta in ceea ce priveste conducerea, in timp ce ar trebui sa va simtiti egali.

Pentru a incheia, casnicia nu este o plimbare in parc, dar nici nu este o misiune imposibila. Este nevoie doar de multa munca, de intelegere si de incredere in persoana pe care ati ales-o sa va petreceti tot restul vietii.