Nu sunt recomandate bomboanele pentru copii sub 2 ani

Recent, guvernul SUA a lansat un ghid dietetic conceput pentru copii mici și sugari. Una dintre cele mai proeminente reguli din setul de orientări include o recomandare care îi avertizează pe părinți să nu dea bomboane sau prăjituri copiilor cu vârsta sub doi ani. Această regulă a provocat un pic de revoltă cu părinții, dar se justifică asta?

Pe de o parte, nimeni nu va spune că a oferi copilului tău alimente bogate în zahăr procesat și aditivi este o idee bună. Cu toate acestea, există unele situații în care este bine să lăsați un copil sub doi ani să se bucure de un pic de zahăr, de exemplu, la prima lor aniversare.

Potrivit nutritionistului Barbara Schneeman de la Universitatea din California, ar trebui să îi dați copilului lapte matern numai între șase luni și doi ani. Ea spune: „Nu este niciodată prea devreme pentru a începe. Trebuie să faceți ca fiecare mușcătură să conteze în acei ani de început. ”

În timp ce această orientare specială a provocat valuri, restul sunt destul de mult standard. Una dintre principalele linii directoare recomandă hrănirea sugarilor și copiilor mici numai cu lapte matern sau formulă întărită cu fier, până la vârsta de șase luni. Ghidul recomandă, de asemenea, limitarea aportului de zahăr adăugat al unui copil la doar 10% din caloriile zilnice după vârsta de doi ani.

După șase luni, sugarii se pot ramifica în încercarea altor alimente, mai ales pentru a le introduce alimente potențiale alergenice alături de alimente sigure. Ghidurile spun că „introducerea alimentelor care conțin arahide în primul an reduce riscul ca un sugar să dezvolte o alergie alimentară la arahide”.

O altă recomandare afirmă că femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să consume între 8 și 12 uncii de fructe de mare pe săptămână. Femeile însărcinate ar trebui să evite alcoolul, iar femeile care alăptează trebuie să fie prudente în ceea ce privește consumul de alcool. Cantități limitate de cofeină par a fi sigure și, desigur, toate acestea pot și trebuie discutate cu un medic.

Deși este în regulă să îi oferi copilului tău din când în când niște delicii dulci, bineînțeles că omul trebuie să se concentreze pe proteine, fructe, legume și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, nu există niciun motiv să vă simțiți vinovat dacă vă lăsați bebelușul să mănânce o prăjiturică din când în când. Cel mai important lucru este să ne concentrăm asupra predării și dezvoltării unor obiceiuri nutriționale durabile la o vârstă fragedă.