Totul despre noul concept de avocat online

  • Luni, 27 Aprilie 2020
  • Lege
Totul despre noul concept de avocat online Totul despre noul concept de avocat online

In prezent, vedem cum mediul online devine un spatiu de desfasurare pentru o serie de activitati, de la simple cumparaturi pana la servicii de specialitate, de terapie sau de consiliere. In aceste categorii putem include si serviciile oferite de casele de avocatura, care au decis ca este timpul sa fie mai aproape de clienti si sa le poate satisface cerintele, indiferent de locatie. A aparut astfel conceptul de avocat online, prin care cei interesati pot sa intre in discutie cu un specialist in drept, pentru rezolvarea mai rapida si mai simpla a diferitelor probleme. Acest concept se preteaza foarte bine pentru cei care doresc sa apeleze la serviciile unui avocat al carui sediu nu se afla in aceiasi localitate cu el sau timpul nu ii permite sa programeze o intalnire fata in fata. (vezi pe Ad-Avocat.ro)

Avantaje avocat online

Acest concept de consultanta juridica online este specifica si caselor de avocatura tip boutique, care au echipe formate din avocati cu experienta in diverse domenii, care te pot ajuta aproape in orice problema de natura juridica. Unul dintre avantajele serviciului de avocat online este economisirea de timp si de resurse, pe care le-ai fi pierdut, in mod normal, pe drumuri si calatorii pe distante mai lungi, daca era cazul. De cele mai multe ori, poti intra in contact cu un avocat, online, la mai putin de jumatate de ora de la programare. De asemenea, poti trimite pe platforma de inregistrare toate documentele necesare in format electronic, pentru ca avocatul sa-si formeze mai rapid o parere si sa aveti o baza de discutie. Un alt avantaj ar fi faptul ca onoriariile sunt cu mult mai accesibile fata de intalnirile fizice, avand parte de aceleasi relatii bazate pe profesionalism si confidentialitate. Astfel ai parte de aceleasi rezultate ca si in cazul in care intrevederile ar fi avut loc la sediul avocatului.

Cum functioneaza serviciul avocat online

Tot ce ai nevoie pentru a intra in contact cu un avocat online este de un laptop/telefon/pc, o conexiune buna de internet si daca este cazul, documentele necesare, in format electronic. Dupa ce ai ajuns pe platforma online a casei de avocatura, ti se va cere sa completezi cateva campuri libere, cu date principale, cum sunt numele, prenumele, adresa de e-mail, numarul de tetefon. Vei alege un interval orar dintre cele disponibile pe site, in care sa intri in contact cu avocatul, precum si mijlocul de comunicare prin care va avea loc discutia, Whatsapp, Skype sau prin telefon. Onorariul se plateste online, cu cardul, printr-o metoda securizata, iar in scurt timp vei fi contactat pentru discutie. O astfel de intrevedere cu avocat online poate sa dureze intre 30 si 60 minute, in functie de natura si complexitatea problemei. Pentru consultanta juridica, avocat online intra aici: https://ad-avocat.ro/avocat-online/

Servicii de consultanta juridica disponibile online

Ai posibilitatea sa apelezi la serviciile de avocat online in probleme ce tin de sfera dreptului civil, dreptului familiei, dreptului comercial sau dreptului medical. Astfel, un avocat online te poate ajuta cu tot ce tine de infiintarea si inregistrarea unei firme, de la redactare de acte si pana la reprezentare in fata Registrului de Comert. Vei putea primi informatii legate de legislatia muncii, GDPR, litigii si diferite tipuri de contracte. Un avocat online te poate ajuta in chestiuni legate de divort si partaj, stabilirea paternitatii, dar si in probleme legate de malpraxis medical. Cu ajutorul serviciul de avocat online totul se desfasoara mult mai rapid si mult mai eficient, pentru ambele parti implicate. Avocatul poate sa se adreseze mai multor clienti, iar acestia au parte de acelasi tratament profesionist, precum cel de la intalnirile fizice. Locatia nu mai este o problema, ai timp mai mult pentru nevoile tale si problemele pot fi rezolvate in aceiasi maniera responsabila.