Nou-născut din Londra cea mai tânără persoană din lume care a fost testat pozitiv cu coronavirus

Se presupune că un nou-născut a devenit cea mai tânără persoană din lume care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Mama copilului - fara sa stie ca ea a avut virusul - a fost dus de urgenta la spital din Londra , cu suspiciune de pneumonie cu câteva zile în urmă.

Nu se cunoaște dacă bebelușul a contractat virusul în pântec sau în timpul travaliului.

Mama și copilul sunt tratate în prezent în unități separate.

 

După ce s-a constatat că atât mama cât și bebelușul aveau coronavirus, au fost plasați peste noapte în spitale separate pentru a primi tratament. 

Mama, care nu știa că are coronavirus decât după naștere, a fost testată la Spitalul North Middlesex, Enfield, potrivit Sun.

Bebelușul a fost testat în câteva minute după ce s-a născut la spital, unde încă mai primește tratament.

Între timp, mama a fost transferată la un spital de infecții specializate.

Personalul spitalului care a intrat în contact cu mama și nou-născutul a fost instruit să se autoizoleze.

Nu se știe dacă bebelușul a contractat virusul în pântec sau în timpul travaliului.

"Doi pacienți de la spitalul universitar North Middlesex au testat pozitiv pentru coronavirus. Unul a fost transferat într-un centru de specialitate și unul este tratat într-o cameră de izolare", a spus Spitalul Universitar North Middlesex NHS Trust într-un comunicat.

„Siguranța pacienților și a personalului nostru este prioritatea noastră”, a continuat declarația, astfel că, în urma îndrumărilor de la Public Health England, curățăm în mod regulat profund zonele în care sunt îngrijite pacienții și personalul care a fost în contact strâns cu aceștia pacienții au fost sfătuiți să se auto-izoleze. "