New York Times analizeaza traditia romaneasca a apei minerale

Apa Minerala Apa Minerala

New York Times, unul dintre cele mai prestigioase ziare din lume, a dedicat un articol de lungime in sectiunea sa de calatorii pentru izvoarele minerale din Romania.

In muntii Transilvaniei, locuitorii sperau ca vizitatorii vor veni la spa-uri si statiuni pentru a se scalda si a se vindeca in apele reci si limpezi. Visul s-a estompat, dar robinetele inca curg, isi incepe articolul autorul Palko Karasz, un maghiar nascut in regiunea Transilvaniei din Romania.

Scriitorul remarca faptul ca oamenii care traiesc in aceasta regiune a Romaniei sunt inca mult iubitori de izvoarele de apa minerala, despre care cred ca au puteri de vindecare. Articolul analizeaza, de asemenea, modul in care aceasta regiune, care odata a visat sa devina Elvetia din est, nu a reusit sa valorifice aceasta resursa naturala valoroasa in principal din cauza politicilor proaste din timpul regimului comunist.

Cu toate acestea, izvoarele au perseverat, deoarece locuitorii intreprinzatori s-au luptat pentru supravietuirea culturii lor de apa, facand echipa pentru a curata fantanile neglijate, spune articolul.

Chiar daca satenii din regiune au acum apa de la robinet acasa, ei inca prefera apa de izvor pentru proprietatile sale, iar calatorii care conduc prin regiune se opresc in drum spre casa pentru a lua cateva sticle de apa acasa.

Sugas Bai - tara apelor minerale

E timpul sa iesim pe drumuri, primavara este aici! Un loc minunat asteapta sa fie descoperit: Sugas Bai, o mica statiune la poalele Muntilor Baraolt, in valea paraului Sugas, se afla la aproape zece kilometri distanta rutiera de Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna.

Aceasta regiune este populara pentru zacamintele sale de apa minerala, una dintre cele mai mari din Europa, cu proprietati curative si ... multi ursi. Peste 1.000 de ursi au fost raportati ca locuiesc in judetul Covasna, potrivit ultimului recensamant al Agentiei pentru Protectia Mediului Covasna.

Zona Muntilor Baraolt este o binecuvantare. Va puteti bucura de o vacanta relaxanta, cu multe lucruri de vizitat indiferent de anotimp. intreg teritoriul masivului este inclus in reteaua de situri Natura 2000 si abunda in plante si specii de animale, unele endemice sau protejate prin lege.

Exista mii de izvoare de apa minerala in judetul Covasna, unele dintre ele destul de populare, in timp ce altele sunt cunoscute doar de localnici. Fiecare dintre ele este unic in felul sau, are continut specific, gust si recomandari in ceea ce priveste tratarea sau ameliorarea simptomelor unor boli. Cele mai renumite localitati pentru proprietatile apelor minerale sunt sugas Bai, Valcele Bai, Belin, Malnas Bai. Micfalau, Biborteni, Ozunca Bai si Olteni.