Nasii: importanta acestei figuri pentru copilul tau

Nasii: importanta acestei figuri pentru copilul tau Nasii: importanta acestei figuri pentru copilul tau

Exista oameni care ne marcheaza viata si pe copiii copiilor nostri. Bunicii, unchii sau verii au un loc natural in viata micutului tau. Dar exista oameni pe care pur si simplu alegem sa ne integram in familia noastra . In aceasta postare vom vorbi despre nasi si despre importanta acestei figuri in viata copilului tau.

In calitate de parinti ne dorim intotdeauna sa fim pentru copiii nostri, vrem sa nu le lipseasca niciodata nimic. Ne pasa de bunastarea lor emotionala, suntem atenti la ce si cine ii inconjoara. Cea mai mare dorinta a noastra este ca acestia sa se conecteze cu oameni buni, oriunde ar merge, si in aceasta consta importanta consolidarii legaturilor de familie.

Exista oameni care, desi nu provin din cercul familiei noastre, practic devin asa . Din acest motiv, le acordam un rol atat de special, deoarece este plin de responsabilitate fata de copiii nostri; sunt figuri care ar trebui sa fie la fel de relevante ca matusa sau bunicul: un nas.

Acestea sunt acele persoane care in mod traditional aleg sa boteze un copil. Nasii sunt, de obicei, doi, un cuplu, care nu ar trebui sa fie neaparat legati de o legatura emotionala unul cu celalalt , dar care ar trebui sa fie in masura sa-i ajute pe copiii nostri la fel de mult ca orice alt membru al familiei.

Care este rolul unui nas in viata unui copil?

Din punct de vedere religios, nasii au rolul de a garanta ca nasul lor isi dezvolta viata sub preceptele crestinismului ; Este un angajament pe care l-au facut in momentul botezului. Rolul lor in viata unui copil este sa-l indrume pe calea credintei. Acest lucru ne-a invatat stramosii nostri si Biserica.

Adevarul este ca a fi nasul unei creaturi trebuie sa mearga mai departe. In majoritatea cazurilor, acestia sunt alesi pentru a fi aproape parinti secundari. Un sprijin pentru micutul tau , pentru adolescent si adult, el va deveni. A fi numit sponsor este lauda, dar este si o imensa responsabilitate.

Parintii isi aleg, de obicei, nasii copiilor lor din prietenie, reciprocitate  sau chiar un anumit angajament social. Si, in unele cazuri, acestea sunt motive valide, dar cand va veni momentul, trebuie sa ne gandim daca alesii indeplinesc cu adevarat ceea ce ne dorim cu adevarat pentru copiii nostri.

Nasii ar trebui sa fie oameni in care avem incredere si sunt gata sa accepte responsabilitatea de a face parte din viata copilului dvs. de-a lungul vietii . Uneori, cel mai ideal este sa cauti acel sponsor ideal in cadrul aceluiasi nucleu al familiei sau printre prietenii pe care le stim ca va dura in timp.

Si acum, cum le multumesti parintilor pentru toate acestea? In realitate, nu exista reguli specifice cu privire la cadourile adecvate de multumire pentru nasi sau chiar daca este obligatoriu sa le oferiti ceva. Cu toate acestea, nu exista nici o indoiala ca chiar si un simplu cadou poate avea un efect profund asupra lor. Din acest motiv aici gasesti cele mai frumoase cadouri nasi disponibile online si cateva idei sau modalitati de a le oferi nasilor in semn de apreciere.

O decizie importanta

Daca alegerea nasilor devine dificila, gandeste-te ca acestia trebuie sa fie acei oameni in care ai avea incredere, fara ezitare, in grija si integritatea micutului tau, daca ar trebui sa lipsesti din viata lui . Oferind micutului tau sansa de a avea niste nasi buni, il va ajuta sa ii aprecieze si pe cei din jurul sau. El va sti ca ai ales doi oameni de incredere pe care, in absenta ta sau nu, va putea sa se aplece.