Muzica online: Cele mai interesante lucruri despre cariera lui Enrique Iglesias

Muzica online: Cele mai interesante lucruri despre cariera lui Enrique Iglesias Muzica online: Cele mai interesante lucruri despre cariera lui Enrique Iglesias

Enrique Iglesias si-a început cariera muzicală la mijlocul anilor 90, semnând cu Fonovisa Records. Apoi a semnat pentru mai multe albume cu celebra companie Universal Music Group pentru 68 de milioane de dolari, Universal Music Latino pentru lansarea albumelor sale spaniole și Interscope Records pentru lansarea albumelor sale în limba engleză. 

În 2015, a încetat să mai lucreze cu Universal Music și a continuat cu Sony Music, scrie music4all.ro

Cu ocazia zilei de naștere a uneia dintre cele mai mari vedete ale muzicii spaniole, vă propunem să faceți cunoștință cu cele mai interesante lucruri despre cariera lui Enrique Iglesias, care ar putea fi necunoscute publicului larg.

1. Versiunea „Numai Tu”.

Enrique a decis să înregistreze versiunea în spaniolă a piesei „Only You” a duo-ului britanic synth pop Erasure, numită „Solo En Ti”. Piesa a fost aleasă ca al doilea single de pe cel de-al doilea album al său de studio „Vivir”. După ce a ajuns pe primul loc în topurile latine din SUA, a înregistrat din nou melodia, de data aceasta în engleză pentru o compilație lansată în 1999.

2. Multe premii

Artistul de renume mondial a câștigat peste 200 de premii în cariera sa muzicală: 1 premiu Grammy, 23 premii Billboard, 8 premii americane de muzică, 36 premii Billboard pentru muzică latină, 5 premii Latino Grammy și multe altele.

În 2002, a primit premiul Premios Ondas pentru cel mai de succes artist spaniol al deceniului.

3. Confesiuni

El este pe locul 44 în topul celor mai sexy 100 de artiști de televiziunea americană VH1 și a apărut pe coperta revistei spaniole „Rolling Stone” pe 15 decembrie 2002.

În decembrie 2016, revista Billboard l-a numit pe Iglesias al 14-lea cel mai de succes și cel mai bun interpret auzit vreodată în cluburile de dans. El este, de asemenea, cunoscut drept „Regele pop latino” pentru cele 25 de single-uri Nr1 în topurile Billboard.

El s-a clasat pe locul 1 ca cel mai mare dintre toți interpreții latino în octombrie 2020.

4. Prietenia

Motivul pentru care rapperul Pitbull a participat la multe dintre cele mai mari hituri ale cântărețului spaniol este că se înțeleg cu adevărat bine. „Este reținut și relaxat”, a spus el. „Suntem doar prieteni buni.” Cei doi au colaborat la două turnee mari în 2015 și doi ani mai târziu.

Pitbull deschide de obicei fiecare spectacol al sau, dar decide să apară pe scenă cu el pentru hitul lor în duet din 2010 „I Like It”. În 2018, Enrique a lansat un turneu solo cu cele mai mari hituri ale sale, care a durat aproape 18 luni în Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și America de Sud.

5. Cartea Guiness

Popularul star are nu unul, ci două recorduri mondiale, înscrise în Cartea Recordurilor Guinness pe numele său. Deține recordul mondial pentru cea mai lungă ascultare și cele mai multe hituri  №1 în topul Hot Latin Songs. Este unul dintre cei mai bine vânduți artiști latino, cu vânzări estimate de peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

6. Cel mai vizionat videoclip

Versiunea în spaniolă a piesei „Bailando” a batut un record de 41 de săptămâni pe locul 1 în topurile de melodii latine ale Billboard. Videoclipul, cu Sean Paul și artiștii cubanezi Descemer Bueno și Gente de Zona, a fost vizionat de peste 3 miliarde de ori pe YouTube. Piesa face parte din cel de-al zecelea album de studio al cântărețului – „S*x and Love” (2014), și are o versiune în limba engleză.

7. Actorie

A jucat într-un număr de filme și seriale, inclusiv Two and a Half Men și How I Met Your Mother. În 2003, a jucat împreună cu Antonio Banderas, Salma Hayek și Johnny Depp în Once Upon a Time in Mexico de Robert Rodriguez, avându-l în rolul principal pe priceputul Lorenzo.

8.Dragoste și familie

Hitmaker-ul „Bailando” și fosta jucătoare de tenis rusă Anna Kournikova s-au întâlnit pe platoul videoclipului piesei „Escape” în 2001 și sunt împreună de atunci. Astăzi sunt mândri părinți a trei copii – două fiice și un fiu. Gemenii – un băiat și o fată (Nicholas și Lucy) s-au născut pe 16 decembrie 2017, iar în ianuarie 2020 s-a născut fiica lor Mary. Enrique și Anna locuiesc în Miami, Florida, pe o proprietate frumoasă împreună cu copiii lor.

foto: hellomagazine.com