Motive pentru a vizita Provence in 2023

  • Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
  • Turism

Dacă te gândești să vizitezi Provence, nu vei avea probleme cu multe lucruri uimitoare de făcut în regiunea renumită mondială a Franței. Totul este perfect, inclusiv clima, peisajul frumos și, bineînțeles, mâncarea și vinul diferit de orice ați experimentat vreodată!

Sunt într-adevăr atât de multe de văzut și de făcut în Provence, așa că de unde vei începe? Primul lucru pe agenda ta ar trebui să fie o vizită la unele dintre cele mai impresionante isprăvi arhitecturale din istoria omenirii, inclusiv Palais des Papes (cea mai mare structură gotică din Europa), Notre-Dame de la Garde din Marsilia și, bineînțeles, Fort Saint Jean pentru scara și manopera uimitoare.

De-a lungul călătoriei, nu uitați să vizitați Calanques, intrări superbe care pot fi găsite de-a lungul coastei. Se poate ajunge la ei fie coborând din vârf, fie găsind o barcă din Cassis sau Marsilia.

Nu uitați să vizitați Muzeul de Artă Contemporană  din Nisa pentru a vedea lucrările unora dintre cei mai faimoși artiști din Provence, inclusiv Matisse, Chagall și Picasso. Când ați terminat de apreciat lucrările de artă, puteți face o baie captivantă în râuri, lacuri și cascade sălbatice, cum ar fi Lac Sainte-Croix, Pont Du Gard și Sillans La Cascade.

De-a lungul călătoriilor tale în Provence, vei observa că frumusețea este unul dintre semnele distinctive ale acestei regiuni. De secole, artiștii au călătorit aici pentru a asista la cerul uluitor creat de vânturile de Mistral care vin din Alpi. Așteptați-vă la un albastru de neuitat în zori și amurg, pentru cea mai bună priveliște la care ați putea fi martoră vreodată.