Mojito sau Margarita?

Nu există nicio îndoială că varul este folosit atât în ​​Mojito, cât și în Margarita pentru a îmbunătăți gustul și a accentua tonurile dulci găsite în ambele băuturi. Cu toate acestea, aceasta este aproape întinderea paralelelor lor unul cu celălalt. Este important să știi diferența dintre aceste două combinații de băuturi de specialitate dacă mergi seara la un cocktail bar. Suntem aici pentru a vă ajuta să identificați diferențele dintre un Mojito și o Margarita, astfel încât să vă puteți demonstra cunoștințele data viitoare când ieșiți.

Se spune că margarita își are originea în Mexic și a fost introdusă pentru prima dată în Statele Unite în anii 1930. Unele versiuni istorice leagă originile sale de zona Tijuana, unde i s-a dat numele unei tinere actrițe în onoarea căreia a fost numită. Mojitos, pe de altă parte, este o băutură originară din Cuba. Cu toate acestea, deși erau celebri în anii 1930, băutura este prezentă încă din anii 1800. Înregistrările istorice indică faptul că piraților care navighează între America de Sud și Caraibe le place să bea acest amestec.Când vine vorba de margarita de bază, proporțiile sunt în mod normal două părți tequila albă la o parte fiecare lichior de lime și portocale. Savoarea sa revigorantă și nuanțele dulci și acidulate disting cocktail-ul finit, care a fost agitat cu mâna înainte de servire. Batoanele de cocktail, pe de altă parte, folosesc rom alb ca componentă principală în mojito-urile lor și apoi completează cu suc de lămâie, mentă, apă spumante și sirop de zahăr. Claritatea limei echilibrează minunat dulceața zahărului, rezultând un profil de gust perfect echilibrat. Menta infuzează amestecul preparat cu un fler tropical și o explozie de prospețime.

Mixologii au venit cu modificări ale gustului rețetelor originale, deoarece cele două băuturi au crescut în popularitate de-a lungul anilor. Arome precum căpșuni, rodii, mango și pere oferă mai multă bogăție și profunzime profilului original de aromă. Rețeta originală de Mojito a fost, de asemenea, supusă unor modificări similare în ultimii ani. Romul negru folosit în variantele sale ulterioare este adesea înlocuit cu romul alb folosit în procedura clasică. Ingredientele cu fructe precum mango, zmeura si ananas dau acestei bauturi minunate o aroma tropicala mai definitiv. Deci, care va fi următoarea ta comandă?