Moduri naturale de scădere a tensiunii arteriale

Un adult din 5 din SUA cu hipertensiune arterială nu este conștient de faptul că o are. Cu aproximativ 1.000 de victime pe zi în SUA, hipertensiunea arterială este o cauză majoră de deces. A lua medicamente pentru tensiunea arterială crescută poate avea unele efecte destul de grave, așa că iată 7 moduri naturale de scădere a tensiunii arteriale.

Alimente bogate în potasiu

Profesorul de medicină preventivă Dr. Linda Van Horn de la Școala de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern spune că ambalarea cu fructe și legume bogate în potasiu este esențială în scăderea tensiunii arteriale. Potasiul ajută rinichii să elimine mai mult sodiu prin urinare. Această secreție va ajuta apoi la scăderea tensiunii arteriale.

Surse mari de potasiu sunt bananele și cartofii, care au un conținut mai mare de potasiu în comparație cu fructele galbene. Alte alimente bogate în potasiu includ cartofi dulci, suc de portocale, roșii, fasole, melon, melat și mazăre. Scopul de a obține 2.000 până la 4.000 mg de potasiu pe zi, spune Van Horn.

Sa arătat într-o analiză a aproximativ 400 de studii că exercițiile fizice regulate au același efect în scăderea tensiunii arteriale ca medicamentele obișnuite pentru tensiunea arterială. Exercițiile fizice pot ajuta inima să utilizeze oxigenul mai eficient, astfel încât nu va trebui să funcționeze prea mult pentru a pompa sânge.

Williams recomandă introducerea a cel puțin 30 de minute de cardio în majoritatea zilelor săptămânii. Puteți face acest lucru mai dificil în timp, mărind viteza și distanța sau incluzând greutățile.

Respiratie adanca

Când simțim tensiunea, corpul nostru eliberează în sânge anumiți hormoni, cum ar fi adrenalina și cortizolul. Acestea cresc ritmul cardiac și constrâng vasele de sânge, determinând creșterea tensiunii arteriale.

Practicarea respirației lente și activități meditative precum yoga și tai chi pot ține sub control acești hormoni de stres și tensiunea arterială, potrivit lui Williams. Meditația poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și la ameliorarea durerii, printre alte beneficii pentru sănătate. Ușurați-l în rutina dvs. făcându-l timp de 5 minute dimineața și alte 5 minute noaptea, apoi acumulați-vă de acolo.

O mulțime de oameni depind atât de mult de cafea încât jură că nu vor putea funcționa fără să sorbă o ceașcă de joe. Cu toate acestea, cofeina din cafea poate strânge vasele de sânge, determinând creșterea tensiunii arteriale.

De asemenea, poate crește efectele stresului. Sub stres, inima pompează mult sânge și crește tensiunea arterială. Încercați în schimb cafeaua decafeinizată . Sau mai bine, optează pentru ceai, în special pentru hibiscus. Cercetările de la Universitatea Tufts au descoperit că adulții cu hipertensiune arterială ușoară, care au sorbit zilnic cel puțin 3 căni de ceai de hibiscus, au prezentat scăderea TA sistolică.

Mai puțin aport de sodiu

Pentru a menține tensiunea arterială sănătoasă, încercați să vă limitați aportul de sodiu sub 1.500 mg, jumătate din ceea ce consumă majoritatea americanilor pe zi. Urmăriți aportul de sodiu verificând numărul de sodiu al produselor alimentare ambalate sau procesate. Produsele alimentare precum sandvișurile, pâinea și chiflele, pizza, păsările de curte, mezelurile și supa tind să aibă cel mai mare conținut de sare.

Lucrând mai puțin

Potrivit unui studiu care a implicat mai mult de 24.000 de rezidenți din California, lucrul mai mult de 41 de ore pe săptămână la birou crește riscul de hipertensiune cu 17%.

Să lucrezi și să mănânci sănătos poate fi o mare provocare dacă lucrezi ore suplimentare. Dacă nu puteți ceas mai devreme, părăsiți locul de muncă la o oră decentă cât mai des posibil. În acest fel, veți avea în continuare timp pentru o sesiune de gimnastică sau pentru a găti o masă sănătoasă

Deși consumul de ciocolată neagră nu ar trebui să fie modalitatea principală de scădere a tensiunii arteriale, poate fi o opțiune excelentă atunci când doriți un tratament.

E mai bine decât o felie de tort. Flavanolii din ciocolata neagră relaxează vasele de sânge și stimulează fluxul sanguin; prin urmare, scăderea tensiunii arteriale. Nu există un procent ideal de cacao. Dar cu cât este mai mare, cu atât obțineți mai multe beneficii.