Moduri de a bate stresul si anxietatea

Moduri de a bate stresul si anxietatea Moduri de a bate stresul si anxietatea

Cu stilul de viață ritmic actual, cererile grele, precum și actuala criză globală de sănătate, o mulțime de oameni se simt copleșiți de stres și anxietate. Când se întâmplă acest lucru, corpul are o creștere a cortizolului, hormonul principal al stresului. Acest lucru se poate amesteca cu aproape fiecare aspect al organismului dvs. și vă va  afecta în cele din urmă somnul și sănătatea generală.

Prea mult stres poate duce, de asemenea, la mai multe afecțiuni medicale, cum ar fi bolile de inimă, obezitatea, hipertensiunea arterială și diabetul. De asemenea, vă poate slăbi sistemul imunitar și acest lucru nu doriți să se întâmple în timpul pandemiei.

Potrivit unei cercetări realizate în 2018 de Fundația pentru Sănătate Mentală, aproximativ 75% din grupul de testare al studiului a spus că se simte copleșiți și că nu pot face față cantității de stres pe care o au. Stresul și anxietatea sunt vinovați cunoscuți de nefericire, sănătate precară și insomnie.

Pentru a combate posibilele condiții de sănătate, învățați cum să faceți față și să gestionați stresul. Ce fel de mâncare consumați și tipul de obiceiuri pe care le mențineți joacă un rol important în păstrarea sănătății mintale. Iată nouă schimbări de stil de viață pe care ar trebui să le aplicați pentru a combate stresul și anxietatea.

FII ATENT LA CEEA CE MĂNÂNCI

Studiile arată că prea mulți carbohidrați rafinați, gluten, dulciuri, cofeină și alimente puternic procesate vă pot face să vă simțiți prost și să agravați anxietatea și insomnia. Dr. Marilyn Glenville spune că alcoolul poate afecta nivelul zahărului din sânge și provoacă o creștere a adrenalinei și a cortizolului. Acest lucru poate explica somnul mai puțin stelar pe care îl obțineți după o noapte de băut.

Nutriționistul Shona Wilkinson sugerează să consumi  alimente bogate în magneziu , care este un mineral care te poate ajuta să te relaxezi și să calmezi nervii. Cerealele integrale sunt, de asemenea, completări excelente în dieta dvs. pentru a ajuta la reglarea nivelului de serotonină. Acest neurotransmițător te ajută să rămâi calm.

ÎMPACHETAȚI NUTRIENȚII

Unele plante și suplimente ajută, de asemenea, la gestionarea somnului, stresului și anxietății. Shona recomandă balsam de lămâie, Rhodiola, floarea pasiunii și lăptișor de matcă pentru stres, deoarece acestea pot ajuta la ridicarea dispozițiilor scăzute, la menținerea unui sentiment de calm și la reducerea anxietății și agitației.

Pentru a îmbunătăți somnul, Shona spune că extractul de semințe Griffonia, cireșele Montmorency, hameiul, lăptișorul de matcă, mușețelul și extractele de lavandă vă vor ajuta să vă relaxați mai repede și să dormiți de calitate.

LUMINEAZĂ-TE ȘI RÂDE BINE

Zicala „râsul este cel mai bun medicament” poate avea un anumit adevăr în sens științific. Când oamenii râd, declanșează eliberarea de endorfine, substanțele chimice din creier care te fac să te simți mai bine. Să te distrezi, de asemenea, îți ia mintea de pe lucrurile care provoacă stres.

FII ACTIV

Incorporarea exercițiilor fizice în rutina zilnică vă va ajuta să atingeți un stil de viață sănătos. Este recomandat de NHS să efectueze aproximativ 150 de minute de antrenamente de intensitate moderată într-o săptămână. Seara, puteți încerca și activități mai puțin obositoare, cum ar fi yoga, pentru a vă relaxa mintea.

ÎNCERCAȚI MEDITAȚIA

Cercetările științifice au arătat că meditația poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Doar 5 minute de liniște sunt suficiente pentru a vă reîmprospăta și a vă lăsa mintea.

JOACĂ-TE CU ANIMALELE TALE DE COMPANIE

Jocul cu animalele poate ajuta la reducerea hormonului de stres cortizol. Legarea cu animalele de companie poate crește, de asemenea, oxitocina, un hormon care se simte bine, care ajută la combaterea stresului.

CITEȘTE O CARTE

Când lucrurile se simt copleșitoare, poate fi o idee bună să te cufunzi într-o carte. Un studiu realizat de Universitatea din Sussex arată că lectura poate ajuta la ameliorarea stresului cu până la 68%. Se spune că debutul efectului poate fi resimțit în doar 6 minute.