Moduri de a avea o relație mai sănătoasă cu rețelele sociale

Se pare că acum, mai mult ca niciodată, ne bazăm pe rețelele de socializare pentru a ne spune ce se întâmplă în lume. De când a început pandemia, am încetat să mai vedem prietenii și alte persoane la fel de des și mulți dintre noi au început să folosească rețelele sociale chiar mai mult decât înainte.

Limita dintre viața profesională și viața privată nu a fost niciodată atât de neclară. Ne petrecem cea mai mare parte a zilei privind un fel de ecran și atât de mult timp pe ecran nu este bun pentru sănătatea noastră fizică sau mentală. Iată cum să ai o relație mai sănătoasă cu rețelele sociale și cu dispozitivele din viața ta.

Ora programată

Nu trebuie să renunți complet la rețelele sociale dacă nu vrei, dar există o diferență între a-ți acorda 20 de minute de timp alocat o dată sau de două ori pe zi și a petrece jumătate din zi pe telefon.

Gandeste-te bine

Dacă doriți să verificați poveștile de pe Instagram în timp ce beți cafeaua de dimineață, este în regulă, la fel și deschiderea unei aplicații pentru a găsi anumite informații pe care le-ați văzut înainte. Cu toate acestea, este important să nu transformați aceste sesiuni scurte în ore de defilare fără minte.

Verificarea sănătății mintale

Dacă vă simțiți dezamăgiți, poate că încă o oră petrecută cu telefonul în pat nu este cea mai bună cale de acțiune. Luați în considerare să mergeți la plimbare sau să vă pregătiți o masă bună și vă veți simți instantaneu motivat pentru tot restul zilei.